kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konforlu eğlenceli ve samimi...

Bir evin en özel yeri olan yatak odalarının dekorasyonuna da artık o evin salonu gibi özen gösteriliyor. Son trendlere göre daha konforlu ve samimi bir havaya bürünecek olan yatak odalarında keyifli anlar yaşayabilirsiniz..
Bir yatak odasının en önemli işlevi kuşkusuz bütün günün yorgunluğunu çıkarmayı ve deliksiz bir uyku çekmeyi sağlamak. Bunun yanı sıra yatak odalarında keyifli anlar geçirmek de mümkün. Bu nedenle 2008 yılında yatak odalarının dekorasyonunda konfor, samimiyet ve eğlence temaları ön plana çıkıyor. Ev dekorasyonu konusunda alternatif ürünler sunan IKEA'da farklı tarzlara yönelik yatak odası mobilya ve aksesuarları bulabilirsiniz. IKEA yetkilileri yatak odalarında sırtınızı destekleyecek rengarenk yastıklar, nevresim takımları, yumuşacık yatak örtüleri ve battaniyelerin bu yılın vazgeçilmezleri arasında olduğunu söylüyor: "Yatağın çevresinde tül perdeler ve odayı ikiye bölmek için desenli kumaşlar kullanılabilir. Tüm pencerelerde gerektiğinde gün ışığını kesebilen kumaş perdeler, stor ve jaluziler uyku için en uygun ortamı sağlamalı."

DOĞAL HASIR MODA

Bu yıl uykunun yanı sıra okuma, müzik dinleme ya da televizyon izleme gibi aktiviteler de yatak odalarına taşınıyor. Komodin, şifoniyer ve başucu masaları yatağın yanında ihtiyaç duyulan her şeyin yanı sıra medya ünitelerine de çözüm getiriyor. Aydınlatma konusuna gelince, IKEA'nın yetkilileri en doğru aydınlatma için genel oda aydınlatmasının yanında okuma, televizyon izleme ya da dinlenme ortamına uygun farklı aydınlatma çeşitlerinin de kombine edilmesi gerektiğini söylüyor. Yatak odalarında bu yıl doğal hasır içeren ürünler çok moda. Riviera Maison'un 2008 kreasyonunda yer alan doğal hasırdan yataklar, doğal hasır çekmeceli komodinler, sandık ve sepetler, yatak odalarınızda kışın da yaz esintileri estiriyor. Bu şık yatak takımları pembe, mavi çiçekli çarşaf takımları, yatak örtüleri ve yastıklarla renkleniyor. Şöyle prenslere ve prenseslere layık tüllerle satenlerle süslü bir karyola istiyorsanız, Home Life mağazasındaki Marge Carson marka karyolayı tercih edebilirsiniz. 216x227 santimetre ebatlarındaki karyolanın yanına bir de aynı markanın uzanma koltuğunu da koyabilirsiniz. Klasik İngiliz tarzını beğeniyorsanız Laura Ashley'nin yatak odası mobilya ve aksesuarları size uygun olabilir. Pabetland Home'da ise yatak odanız için modern veya klasik çizgide birçok alernatifi bir arada bulabilirsiniz. Bunların arasında yatak başı, karyola, komodin, gardırop, şifoniyer, okuma lambası, halı, yatak ucu için puf, küçük çalışma masası, yastıklar ve battaniye, yatak örtüsü var. Yatağınızın her iki yanına okuma lambanızı ve kitabınızı yerleştireceğiniz komodinleri, yere sereceğiniz özellikle kış aylarında görüntüsünün bile içinizi ısıtmaya yetecek peluş halı, hatta yatağınızın içinde bir hafta sonu kahvaltısı yapmak isterseniz yatak tepsisi de bulabilirsiniz. Pabetland'da yatak başını deri ya da kumaş olarak seçebilirsiniz. İCA Home &Garden mağazalarında satışa sunulan Fransız markası Ligne Roset ise tasarımlarını gerçekleştirdiği ürünlerde minimalizm, ergonomi, estetik ve yalınlığı bir arada sunuyor. Mudo Concept, İstikbal ve Koleksiyon mağazalarında da yatak odası mobilya ve aksesuarları konusunda farklı zevklere yönelik alternatif ürünler bulunuyor.
Haberin fotoğrafları