kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ICA Home&Garden

Uzakdoğu'nun gizemi evlerde

17.08.2007
Bu yaz dekorasyonda öne çıkan trendlerden biri de egzotik esintiler. Uçuşan tüller, Buda heykelleri, tütsüler ve etnik desenli objelerle Uzakdoğu ve Hindistan'ın gizemini evinize taşıyabilirsiniz..
Dekorasyon dünyasındaki son trendlere göre evinize Doğu'nun mistizmini taşıyabilirsiniz. Bu sezon dekorasyonda etnik çizgiler ve renkli objeler oldukça revaçta. Ev dekorasyonuna yönelik mağazaların koleksiyonlarında Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerden getirilen etnik aksesuarlar oldukça fazla. Ağaçtan yapılan egzotik mobilyaların yanı sıra pullu ipeklerden ve etnik çiçek desenli taftalardan yapılan pek çok ev dekorasyonu ürünü var. Modern ev mobilya ve aksesuarları sunan dünya markalarından Habitat, yeni sezon koleksiyonunda egzotik ürünlere ağırlık veriyor. Koleksiyonda bulunan Uzakdoğu esintileri taşıyan mumlar, şamdanlar, yemek takımları, lamba ve yastıklarla evinize mistik bir hava katabilirsiniz. Habitat'taki kocaman bir balonu andıran kâğıt aydınlatmaları tercih ederek, evinizi bir Japon evine benzetmeniz de mümkün. Etnik mobilya konusunda bol çeşit sunan Mudo Concept mağazalarında Hindistan, Endonezya ve Çin gibi ülkelerden ithal edilmiş ilginç mobilya ve aksesuarlar bulunuyor. Boyner Casaclub'ın modern ile etnik stillerin harmanlandığı tasarımları ise farklı zevklere hitap ediyor.

TÜTSÜSÜZ OLMAZ
Evinizde mistik bir hava estirmenin öncelikli şartları arasında kuşkusuz tütsüler ve Buda heykelleri yer alıyor. Örneğin salonun bir köşesine yerleştirilen Buda heykelinin etrafında mumlar ve tütsüler yakabilirsiniz. Pabetland mağazalarında zevkinize uygun heykel ve tütsü çeşitleri bulmanız mümkün. Teşvikiye'deki Decolibra mağazasında da, egzotik esintilerin hâkim olduğu bir koleksiyon var. Özel tasarım mobilya ve aksesuarları Uzakdoğu ve Avrupa'da imal ettirerek mağazasında sergileyen Decolibra'da ahşap mobilya, aksesuar ve aydınlatma elemanlarının yanı sıra ipek, keten, pamuk gibi doğal malzemelerden oluşan geniş bir ev tekstil koleksiyonu da bulunuyor. Döşemelik ve perdelik kumaşların dışında; yastık, çeşitli el baskısı ve işlemeli masa örtüleri, yatak örtüleri, sabahlık ve ev elbiselerini içeren bir koleksiyon da var. Home Life mağazalarında egzotik çizgiler taşıyan yastıklar bulabilirsiniz. Ev dekorasyonunda kendini iyiden iyiye hissettiren egzotik akım, mutfakta da kendini gösteriyor. Bambu saplı çaydanlıklar, egzotik desenlerle süslenmiş porselen yemek takımları, bambu Amerikan servisler, sushi servis setleri mutfaklardaki yerini almış durumda. Kütahya Porselen mağazalarında da bu tarz Doğu esintileri taşıyan servis setleri bulabilirsiniz. ICA Home&Garden mağazalarında satışa sunulan Gervasoni marka çay setlerinde de Uzakdoğu havasını görmek mümkün.
Haberin fotoğrafları