kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mudo Concept

Evlerde şarap tutkusu

20.07.2007
Bilinçli şarapseverlerin sayısı giderek artarken, evlerde şarap için özel olarak ayrılan köşeler de büyüyor. Dekorasyon firmalarının tasarladığı birbirinden çekici şarap aksesuarlarıyla evinizde küçük bir mahzen bile kurabilirsiniz..
Şarap içmek ayrı bir kültür... Hangi yemekle, hangi şarabı içmek gerektiğini bilmekle de iş bitmiyor. Eğer gerçek bir şarapsever olduğunuzu iddia ediyorsanız, şarabın saklanmasından sunumuna kadar bilmeniz gereken çok fazla şey var. Bilinçli şarap tüketicisinin giderek arttığı ülkemizde, evlerde şarap yıllandırmak da oldukça yaygın. Evinin bir bölümünü şarapları için özel olarak hazırlayan birçok tüketici var. Evi müsait olanlar için duvardan duvara yerleştirilen özel şarap dolaplarından bir oda hazırlanırken, yeri dar olanlar da evlerinde küçük çaplı bir kav oluşturabiliyor. Şarap tüketicilerinin bilinçlenmesiyle birlikte, firmalar artık son derece şık ve fonksiyonel aksesuarlar tasarlıyor. Bunlar arasında kadeh ve karafların yanı sıra; raf, taşıma üniteleri, soğutucu dolaplar, tirbuşon, peynir tahtası, damlalık, tıpa, şampanya kovası, termometre gibi birçok şey bulunuyor. Sadece şarap ve şarap aksesuarlarını bulabileceğiniz şarap butiklerinin haricinde dekoratif eşya satan birçok firmanın da bu konuda koleksiyonu var. Kavaklıdere'nin bir projesi olarak hayata geçen Kav Butik'lerde şarap konusunda pek çok alternatif ürün bulmak mümkün.

KİŞİYE ÖZEL KAV
Bir başka şarap firması olan Doluca ise, şarap aksesuarları konusunda internet üzerinden satış yapmayı tercih ediyor. www.doluca.com/shop adresinde şarapla ilgili pek çok aksesuar bulabilirsiniz. Doluca'nın sipariş üzerine kişiye özel kav hizmeti de var. Bu hizmet sayesinde ister evinizin bir köşesinde, ister garajınızda, ister bahçenizde toprak altında ayıracağınız bir yerde şaraplarınızı güvenle saklayabilirsiniz. Evinizde uzun süre şarap muhafaza etmek istiyorsanız, uygun bir şarap standına veya şarap dolabına ihtiyacınız var. Mudo Concept mağazalarında soğutucu dolap çeşitlerini görebilirsiniz. Mudo'da şarap aksesuarları konusunda farklı ürünler de var. Özel korumalı deri şarap çantaları son derece kullanışlı. Klasik raf ünitelerinin yerine, farklı tasarımıyla dikkat çeken bir şarap saklama ünitesi arıyorsanız, ICA Home &Garden mağazalarına uğrayabilirsiniz. Firmanın Almanya'dan ithal ettiği Blomus markasının şarap aksesuarları, modern çizgileriyle dikkat çekiyor. Duvara monte edilebilen metal şaraplık, şaraplarınızı uygun bir şekilde saklamanızı sağlarken, farklı görünümüyle dikkat çekiyor. ICA'da sofrada şarabın keyifli sunumuna yönelik aksesuarlar da bulabilirsiniz. Ev dekorasyonu konusunda ilginç ürünlere yer veren Everything mağazalarında da çeşitli şarap aksesuarları satılıyor. Cam ürünler serisinde bulabileceğiniz buz kovası, sade ve şık çizgileriyle hoş. Everything'de deri şarap sepeti, özel tasarımlı tıpalar ve peynir tabakları da var. Tasarımcı imzalı ürünleriyle dikkat çeken Koleksiyon mağazalarında da şarapla ilgi pek çok şeye rastlamak mümkün. Alessandro Mendini'nin tirbuşon serisi, tasarımcının figürlerinden esinlenerek yapılmış. Ev dekorasyonu konusunda alternatif ürünler sunan IKEA mağazalarında da soğutucu dolaplardan fonksiyonel tirbuşonlara kadar ürün bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları