kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zodiac (WHV/ Tiglon)

dvd ekranı

Zodiac (WHV/ Tiglon)
Film: * * * */ Ekstralar: * Sabırlı olun. Üç saate yakın süren Zodiac, büyük usta David Fincher'ın elinde hayranlık uyandırıcı bir 'dönem gerilimi' olmuş. San Francisco'yu 1970'ler başında korkuya boğan seri katil, gönderdiği garip mesajlarla hem polisleri hem gazetecileri peşinden sürüklüyor. Gerçek bir öykü, muhteşem oyunlarla, sepia gibi görüntülerle, döneme ait soundtrack'la bir sinema gösterisi. Bonuslar zayıf.

The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme (Sony)
Film: * * * / Ekstralar: * * * * Amerikan Rüyası hakkında çok film yapıldı; bu film de gerçek bir öyküden uyarlama. Satış elemanı Chris Gardner, oğlu Christopher ve sevgilisiyle yaşarken, sevgilisi tarafından terk edilir. Başarılı olmaya kararlıdır. Beş parasız kalınca oğluyla beraber sokaklarda yatıp kalkmaya başlar. Ama kararlılığı onu başarıya götürecektir. Will Smith ve küçük Jaden Smith çok başarılı. Umut saçan aile filmi.

Fried Green Tomatoes / Kızarmış Yeşil Domatesler (A&E Film) Film: * * * * / Ekstralar: * * * 1990'ların başından beri kendi kendine nefes alıp duran, pırlanta gibi bir 'hayat' filmi. Evliliği yolunda gitmeyen Evelyn Couch, huzurevinde yaşlı Ninny ile dost olur. Ninny, ona, siyah-beyaz ayrımının yoğun olduğu 1920'lerde iki kadının, Ruth ile Idgie'nin muhteşem arkadaşlık öyküsünü anlatır. Kadınların dünyasına, özgüvene ve özgürlüğe, cinsiyetler arası çekişmelere dair gayet hoş bir yapıt.

Combien Tu M'aimes? / Beni Ne Kadar Çok Seviyorsun?
Film: * * * / Ekstralar: * Bertrand Blier imzalı filmde Monica Bellucci, genelevde çalışan fahişe Daniela rolünde. Sakin ruhlu memur François kıza fena halde takılıyor ve onu elde etmek için "Lotoda çok para kazandım, gel benimle yaşa, ayda 100 bin avro al," diyor. Yeni bir hayat her ikisini de değiştirecek midir? Çok değişik, türden türe zıplaya 'fırlama' bir yapıt.

Mr. Bean's Holiday / Mr Bean Tatilde (Universal / Tiglon)
Film: ** / Ekstralar: ** En sevdiğim tiplerden biridir ama bu filmi ne yapacağımı bilemedim. Rowan Atkinson gene harika, capcanlı ama hikâye zayıf. Bizimki loto kazanıp Cannes'a gidiyor. Yolda bir oğlan çocuğu kurtarıyor vs vs. Komik sahneler azalmış, biraz zorlama olmuş. Herhalde bu, 25 yıldır bizi güldüren harika tipin son filmi olacak.
Haberin fotoğrafları