kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elbiseniz uzun olsun Ayakkabınız rugan olsun

ESRA ÇORUH
28.09.2007
Bilekte biten botlar, platform tabanlı ayakkabılar, el çantaları, şapkalar, uzun eldivenler... İşte sonbahar-kış sezonunun 'olmazsa olmaz' aksesuarları..
1- Sonbahar-kış sezonu için öne çıkan aksesuarlar neler? (Figen D. - Antalya)

- Eğer aksesuar seven birisiyseniz, yaşadınız. Çünkü sonbahar-kış koleksiyonlarında tüm defilelerde aksesuarlar öne çıkıyor. Yeni sezonda uzun deri eldivenler, fötr şapkalar, kalın ya da ince kemerler çok moda. Eldiveni günlük kıyafetlerle bile kullanabilirsiniz. Üstelik eldiven hem gizemli hem de şık bir hava katıyor. Eğer ince bir yapınız varsa, kalem eteklerle kalın korsaj kemerleri takmanızı öneririm. Elbiselerle ya da trençkotlarla da ince kemerleri kullanabilirsiniz. İri takılar da sezonun yeni aksesuarları arasında. Şapka kullanmayı seviyorsanız, yine size müjdemiz var. Bere tarzı modeller kadar, fötr şapkalar da çok moda. Çorap da kış aylarının en favori aksesuarlarından olacak. Opak çoraplar geçen yıl gardıroplarımıza girmişti; bu yıl da bizi okul yıllarına götüren diz altı çoraplar çok var. Ama bu modaya uymak için en önemli kural yaşınızı bilmeniz. 30 yaşının altındaysanız bu modayı deneyebilirsiniz. Eğer 30 yaşın üzerindeyseniz, sezonun diğer aksesuarlarıyla yeni sezona ayak uydurmanızı öneririm.

2- Sezonun ayakkabı renkleri hakkında bilgi verir misiniz? Yoksa bu kış da siyah ayakkabı ve çizme mi giyeceğiz? (Burcu K. - Ankara)

- Siyah her sezon olduğu gibi yine moda. Siyahla birlikte kahverengi, taba rengi tonları da klasikler arasında. Ama sonbahar-kış sezonunun en favori renkleri koyu kırmızı, fuşya, mor, elektrik mavisi gibi floresan renkler. Bu sezon siz de bir değişiklik yapın ve yeni ayakkabınızı bu vurucu renklerden birinden seçin. Seçiminizi rugan modellerden de yapabilirsiniz. Gece ayakkabılarında da siyah ve kırmızının yanı sıra dore, bronz ve gümüş gibi metalik tonlar moda.

3- Yeni sezondaki çanta modasından bahseder misiniz? Yeni bir çanta almak istiyorum, nasıl bir çanta almamı önerirsiniz? (Bahar N. - İstanbul)

- Sonbahar-kış sezonunda çantalar 'lüks' diye bağırıyor. Krokodil, yılan derisi gibi egzotik hayvan derileri çok moda. Eğer bütçenize uygunsa, siyah krokodil bir çanta satın alabilirsiniz. Yeni sezon çantalarında bir yenilik de, geceleri kullandığımız el çantalarının artık gündüzleri de kullanılması... Yani büyük boy bir el çantası alabilir; gecegündüz kullanabilirsiniz. Sezon için bir başka yenilik de, doktor çantası görüntüsündeki kalıplı çantalar. Ayrıca büyük çantalar yine çok moda. Özellikle ruganları tercih edebilirsiniz.


4- Yeni sezon için ne tür ayakkabıların moda olduğunu öğrenmek istiyorum. Nasıl bir model almalıyım? (Ebru T. - İzmir)

- Yeni sezonda burnu açık modellerin yanı sıra platform tabanlı yuvarlak burunlu ayakkabılar da moda. Üstelik bu platformlu modellerle yürümek, ince topuklulara göre oldukça rahat. Çok da seksi... Eğer yüksek topuklulardan hoşlanmıyorsanız, düz babetler bu sezonda da çok var. Düz babetleri, dar kesimli pantolonlarla tamamlayabilirsiniz. Yeni sezonun bir yeniliği de, erkek ayakkabısı gibi bağcıklı ayakkabılar. Bu modeller, özellikle bol kumaş pantolonların altına çok güzel duruyor. Aynı zamanda, bilekte biten botlar da sonbahar/kış sezonunun olmazsa olmazları arasında. Ancak bu botlar, ister istemez bacakları olduğundan kalın gösteriyor, bizden söylemesi... Ama önümüzdeki günlerde bu botlar, hem eteklerle hem de dar jeanlerle giyilecek. Tarzınızı göz önünde bulundurarak seçim yapmanızı tavsiye ederim.
Haberin fotoğrafları