kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afganistan'da 20 Taliban militanı öldürüldü

Yeni Haber
Afganistan'ın güneyinde NATO ve Afgan askerlerinin, Taliban militanlarıyla çatıştığı ve 20 kadar militanın öldüğü belirtildi.

Kandahar Emniyet Müdürü Seyid Ağa Sakıb, dün geç saatlerde Şah Veli Kot bölgesinde çıkan çatışmaların ardından 3 militanın cesedinin bulunduğunu, Taliban güçlerinin kaçarken 17 militanın cesedini yanlarına aldıklarını kaydetti. Sakıb, çatışmada NATO ya da Afgan askerleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.

Afganistan'daki NATO güçlerinden yapılan açıklamada bu bilgi henüz doğrulanmadı, ancak haberin araştırıldığı belirtildi.

Sakıb, ayrıca Kandahar'ın Argistan bölgesinde de militanların bir polis kontrol noktasına saldırdığı, olayda 3 polisin yaralandığı kaydedildi.

Bu arada, geçen ay Afganistan'da bir kurtarma operasyonu sırasında yaralanan İtalyan istihbarat ajanının hayatını kaybettiği belirtildi.

İtalyan haber ajansları, 24 Eylülde Taliban militanlarının kaçırdığı 2 İtalyanın kurtarılması için düzenlenen NATO baskınında yaralanan ajanın Roma'daki bir askeri hastanede öldüğünü duyurdu.

AA