kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Paralı askerin patronu: Herkes hata yapabilir

Irak'ta silah satmak ve sivilleri katletmekten haklarında soruşturma açılan Blackwater'ın patronu ifade verdi. ABD Kongresi'nde konuşan Erik Prince, "Adamlarım o gün gerektiği gibi davrandı" diye savundu..
Amerika ve Irak arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan özel güvenlik şirketi Blackwater savunmaya geçti... Kongre'ye bağlı İnceleme ve Hükümet Reform Komitesi'nin raporu açıklandıktan sonra şirketin sahibi Erik D. Prince (38), Irak'ta onlarca sivili öldürdüğü ortaya çıkan adamlarını savundu. Yazılı ifadesini okuyan Prince kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

'GEREKENİ YAPTIK'
16 Eylül'de 11 sivilin öldürülmesi hakkında hem Komite'yi hem basını "kendilerini suçlama konusunda aceleci davranmakla" suçlayan Prince son derece rahat tavırlarıyla dikkat çekti. 16 Eylül'deki olay hakkında soru yöneltilmeyen Prince, "Komite'ye ve ABD halkına söylemek isterim ki o gün Blackwater ekibi olması gibi davrandı" dedi.

'ÜLKEMİZE BAĞLILAR'
Komite raporunda şirketin silahla adam öldürme, uyuşturucu ve alkol kullanımı ve kontrolsüz davranışları yüzünden 122 kişiyi işten atması hakkında da "Orada bin adamım var. İnsanlar hatalar yapar. Bazen aptalca şeyler yaparlar" diye konuştu. Prince, çalışanlarının bazı gazetelerde yazıldığı gibi "etrafı kurşun yağmuruna tutan paralı askerler" değil "ülkelerine bağlı ve görevlerini yerine getirmeye çalışan Amerikalılar olduğunu" söyledi.

AİLESİ BUSH'A YAKIN
Kongre'nin çalışmalarını yakın takibe almasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Prince, "Eğer hükümet bizim bu işi yapmamızı istemezse, biz de gider başka iş yaparız. Çalışanlarımdan memnunum" diye konuştu. Prince'in konuşmasını, Felluce'de halk tarafından yakılarak linç edilen, sonra da köprüde sallandırılan 4 Blackwater çalışanının aileleri de dinledi. Cumhuriyetçi bir aileden gelen Prince, Başkan Bush'un gözdelerinden biri. Ailesi Bush'un en büyük maddi destekçileri arasında yer alıyor.