kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Adım Hıdır, elimden gelen budur

Org. Yaşar Büyükanıt, Harp Akademisi'ndeki konuşmasında sinyali verdi ve "Teröristi kardeşlerimiz diye tanımlayan zihniyetle karşı karşıyayız. Bu sorun hukuk içinde çözülmelidir" dedi.
Geçmişte, Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, "PKK'lılar Meclis'te" diye konuşmuş ve dokunulmazlıkları kaldırılan DEP'li milletvekilleri apar topar tutuklanmıştı. Tabii şartlar değişti. İktidarda DYP değil, AK Parti var. Üstelik, 1990'larda yaşanan bu sahnelerin demokrasiyi yaraladığı düşüncesi, geniş bir çevrede kök saldı. Böyle bir şey olmaz ama, Yargıtay Başsavcılığı, gayrete gelip, kapatma davası açmaya yeltenebilir. Ve Türkiye, uzlaşma şansı yakalamışken, bu imkânı kaybeder.
Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Salı günkü grup toplantısında, isim vermeden, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı cevaplandırdı. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını da söyledi. Ama maalesef, DTP'nin içinde Ahmet Türk'e göre çok daha sert bir çizgide olup, açıkça Öcalan'a sahip çıkanlar var.
Bence, Ahmet Türk'ün zorluklarını bilip, diyalog kapısını açık bırakmalıyız. Geçmişte, partiler kapatıldı da ne oldu? Peki konulan baraj, DTP'nin Meclis'e girmesini önledi mi? Öte yandan, bölgeye hizmetle yaklaşan AK Parti, Doğu ve Güneydoğu'da oylarını artırdı; birçok yerde birinci geldi.
Duygusal davranmayalım. Ahmet Türk'ün barış çağrılarının samimiyetine inanmaya çalışalım. Bence elinden geleni yapıyor.
Hani ne demişler: "Benim adım Hıdır; elimden gelen budur."