kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İ. Adjani - D. de Villepin

Fransa ayaklandı: DNA'ma dokunma

Fransa'nın tartışmalı DNA testli yeni göçmen yasa tasarısına karşı "Aile birleşmesini engelliyor" diyerek medya ve ülkenin ünlü isimleri kampanya başlattı.....
Fransa'da büyük yankı uyandıran "DNA testi içeren" yeni göçmen yasa tasarısı siyaset, bilim ve sanat dünyasının önde gelenlerini de ayaklandırdı! Haftalık hiciv dergisi Charlie Hebdo ile ırkçılık karşıtı SOS derneği tarafından "DNA'ma dokunma" sloganıyla başlatılan imza kampanyasına, güzel oyuncu Isabelle Adjani'den Eski Başbakan Dominique de Villepin'e kadar pek çok tanınmış isim destek verdi. İmza dilekçesinde "Göçmen ailelere çocuklarının kendilerinden olup olmadığını anlamak için DNA testi yapılamasına karşıyız. Bu etik olmadığı gibi aile birleşmesini engelliyor" dendi.

SENATO TARTIŞIYOR
Liberation gazetesi de kampanyaya destek verdiğini açıkladı. Yasalaşması için mecliste kabul edildikten sonra dün de Senato'ya gelen tasarının burada reddedilmesi bekleniyor. Senato Hukuk İşleri Komisyonu geçtiğimiz hafta, tasarısının DNA ile ilgili maddelerini reddetmişti. Tasarıya, "aile birleşmesini" engellediği için Afrika Birliği ve Senagal de karşı çıkıyor. Fransız Kardinaller Birliği de tasarıya sert eleştirilerde bulundu.