kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk Dernekleri yarın Washington’da eylem yapacak

Yeni Haber
ABD'de bulunan Türk Dernekleri ve kuruluşlarını çatılarında toplayan TADF (Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu) ile ATAA (Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi), Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler alt komisyonunda oylanacak olan, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı için, yarın Washington'da yapacakları tasarı karşıtı eylemde ortak hareket etme kararı aldı.

Güçbirliği kararının alınmasın ardından, TADF ve ATAA yönetimi üyeleri ile bazı dernek yöneticilerinin, ABD'nin çeşitli eyaletlerinden Washington'a giderek burada, tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde oylanmasından önce kulis çalışması yapacağı öğrenildi.

5 Ekim Cuma günü Washington'da yoğun bir lobi faaliyeti başlatmaya hazırlanan TADF ile ATAA ise kendi iç çekişmeleri, mahkemelik olan eski ve yeni yönetimler ve kavgaları yüzünden gerekli lobi çalışmalarında yetersiz kalmış, iki organizasyonun sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısına karşı yetersiz faaliyetleri de eleştirilmişti.

ÇEVİKEL: HER ŞEYİ NE KADAR YAPTIĞIMIZ ORTADA

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan TADF Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Erhan Çevikel, "Yaklaşık 7 ay önce TADF bünyesinde kurulan Dış İlişkiler Komitesi'nde ağırlıklı olarak, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısına karşı mücadele etmeye çalıştık. TADF'de yaşanan iç çekişmelerden bu konuyu uzak tutmaya çalıştık, ancak ne kadar yaptığımız ortada. Cuma günü ATAA ile birlkte, Washington'da ortak olarak yapacağımız çalışma ile Washington'da kulis çalışmaları yapıp binin üzerinde meteryal dağıtacağız. Bir bildiri yayınlayacağız. Bu çalışmalar daha önceden, bilinçli ve planlı bir şekilde yapılsaydı, buralara gelinmezdi." dedi.

(ANKA)