kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
C. Del Ponte

Sırp katilin Del Ponte'yle pazarlığı

Başsavcı Del Ponte ele geçirilen bir görüşme metninde Karadziç ile teslim olmak için telefonla anlaştığını ancak ABD'li yetkililerin görüşünü değiştirdiğini söyledi..
Bosna Hersek'in 'Nezavisne Novine' gazetesi, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Sırp lider Radovan Karadziç'in Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Başsavcısı Carla Del Ponte'nin ofisini arayarak pazarlık yaptığı anlaşılan bir görüşmenin kaydını ele geçirdi. 31 Mayıs 2004'te Del Ponte ile Karadziç'in kurduğu Sırp Demokrat Partisi'nin lideri olan Dragan Kalinic arasındaki görüşmede şok ifadeler yer alıyor. Başsavcı, "firari Sırp lider teslim olmazsa, o dönem Bosna'da bulunan NATO gücü tarafından yakalama süsü verilecek bir operasyonla öldürüleceğini" söylüyor.

HOLLBROKE ZAN ALTINDA
Kaliniç "Karadziç'in kardeşi ve arkadaşları beni korkuttu. Ailemi riske atamam" diyor. Del Ponte "Karadziç 1999'da ofisimle temasa geçti. Çok rahat konuşuyordu. Kaçak gibi değildi. Önce teslim olmayı kabul etti. Ancak sonradan fikrini değiştirdi. Hollbroke (ABD'nin eski BM Büyükelçisi) ile aralarında bir anlaşma olup olmadığını araştırıyorum" cevabını veriyor. Bu skandal görüşme basına sızınca NATO'nun Bosna'daki sözcüsü "Bizim görevimiz yakalamak ve mahkemeye teslim etmek. Öldürmek değil. Del Ponte'nin sözleri asılsız" dedi.
Haberin fotoğrafları