kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Skandal lafı da yetmez!..

12 ağustostan bu yana, iki aya yakın zaman geçti ve Türkiye Futbol Federasyonu, o tarihte, yani ligin birinci haftasında yarım kalan bir maçın sonucunu hâlâ belirleyemedi.
Skandalın yüz karası bir kronolojisi var.
O hafta toplanan Federasyon maç sonucunu belirlemedi, ama altı Sivaslı futbolcuyu ceza heyetine sevk etti.
Heyet ertesi hafta üç Sivaslı futbolcuya ceza verirken, Trabzon hakkında karar hâlâ açıklanmadı. Maçın ertesi günü, hakem, gözlemci, temsilci, tüm raporlar ve maçı yayınlayan kuruluşun görüntüleri federasyona ulaşmış ve bu bilgiler üzerine Sivas'la ilgili tüm kararlar alınmışken, Trabzon hakkında karar çıkmayışı ortalığı karıştırmaya başladı.
Baskılar artınca Federasyon 28 ağustosta nihayet karar vermek zorunda kaldı. Maç tekrar edilecekti. Karara, temsilci ve gözlemcilerin "Ek" raporları kaynak oldu. Bu raporlar maçın devam edememesinden hakemi sorumlu tutuyordu. Koşullar devama uygunken hakem "Çıkarsam, en az beş Sivaslı futbolcuyu atmam gerek. O zaman da Sivas sahada yedi futbolcudan az kalır ve kurallar gereği hükmen yenik sayılır" demişti.
Sivas karara itiraz etti. Tahkim Kurulu, 20 eylülde, savunmayı, yani hakemi dinleme gereği duymadan, ek raporlarla alınan kararı bozdu. Hakemi dinledi. Tekrar kararı iptal edildi. Federasyona "Sivas'ı hükmen galip ilan et" tavsiyesi yapıldı.
Tahkim, gözlemci ve temsilcilerin ek raporlarına güvenmemiş, "Böyle bir şey demedim" diyen hakemin sözlerinin doğruluğunu onaylamıştı.
Bugün, şu satırları yazdığım an, 3 ekim, ama Federasyon kararı hâlâ ortalarda yok. Maçtan 1 ay 20 gün, Tahkim kararından 12 gün geçtiği halde, federasyon hâlâ uçkurunu toparlayıp karar alabilmiş değil. Oysa alınan ve uygulanan gizli bir karar var. Maçın hakemine, 12 ağustostan bu yana görev verilmiyor. Federasyon ve Merkez Hakem Komitesine göre suç onda. Cezası sürüyor.
Oysa Tahkim Kararı ile açıkça "Yalan ek rapor yazdıkları" ifade edilen temsilci ve gözlemciler, bu karardan sonra bile maçlara atanmaya devam ediyor. Geçen hafta görev yaptılar, rapor yazdılar, para kazandılar. Federasyon maç hakkındaki kararını alıp açıklayamıyor. Ama o maçtaki doğrucuları cezalandırıp, yalancıları ödüllendirmeye devam ediyor.
Terbiyeli Spor Medyamızın da tüm olup bitenlerden haberi olmuyor. Fikri de olmuyor tabii..