kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül’ün konuşması dünya basınında

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) yaptığı konuşma ve parlamenterlerin sorularına verdiği yanıtlar dünya medyasında yankı buldu.

Özellikle Gül'ün 301. maddeye ilişkin sözleri üzerine duran yabancı medya, "Gül hakaret yasağının yumuşatılmasını istiyor", "Türkiye hakaret yasağını gözden geçirebilir" gibi ifadelerini kullandı.

TELEGRAPH: 301. TÜRKİYE'NİN AB HEDEFİNE ZARAR VERDİ

İngiliz The Daily Telegraph "Abdullah Gül hakaret yasağının yumuşatılmasını istiyor" başlıklı haberinde Gül, Türkiye'nin AB hedefine zarar veren maddenin değiştirilmesi çağrısını yaptığını yazdı.

"Milliyetçi savcıların yasayı çok sayda yazar, gazeteci ve akademisyene karşı kullandığını" belirten gazete, Gül'ün yasanın bir problem olduğunu kabul ettiğini ancak Türkiye'de ifade özgürlüğünün kısıtlandığı yolundaki haksız bir algılamanın olduğunu da söylediğine dikkat çekti.

BBC:TÜRKİYE HARAKET YASASINI GÖZDEN GEÇİREBİLİR

İngiliz yayın kurumu BBC, "Türkiye, hakaret yasasını gözden geçirebilir" başlıklı haberinde Abdullah Gül'ün yazarların Türklüğe hakaret gerekçesiyle yargılamalarına olanak veren yasanın değiştirilmesi çağrısında bulunduğunu kaydetti. Türkiye'de yasalar konusundaki kararları hükümetin verdiğini belirten BBC, "Ancak eski Dışişleri Bakanı olan Gül'ün parti içerisinde hala etkisi var" dedi.

MONDE: GÜL'E GÖRE TÜRKİYE AB İLE UYUMLU

Fransız Le Monde da, Abdullah Gül, AKPM'de yaptığı konuşmada Avrupa ile uyumlu, reformları sürdüren bir Türkiye'yi övdüğünü belirtti. Gül'ün Türkiye'de yapılan reformların Avrupa ve Ortadoğu'da alkışlandığını söylediğini yazan gazete, Gül'ün işkence konusunda "sıfır tölerans" uygulamasında üzerinde durduğunu ancak Türkiye'nin sık sık AİHM'de mahkum olduğu yorumunu yaptı.

(ANKA)