kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

CHP ve "göbeğini kaşıyan adam"

CHP'de kazan kaynıyor. Hemen her gün yeni bir isim liderliğe soyunuyor. Mustafa Sarıgül ve Haluk Koç'tan sonra, Gülsün Bilgehan Toker'in de adaylığından söz ediliyor.
Hedefi emekli Org. Hilmi Özkök gösterdi: "Göbeğini kaşıyan adamı kazanmak lâzım."
Aslında Özkök, üstü örtülü bir "Bekir Coşkun eleştirisi" yaptı: "Birileri göbeğini kaşıyor diye adamı hor görürken, öbürü onun evine, ayakkabısını kapı önünde çıkarıp giriyor ve onu kazanıyor. İnsanları adam yerine koymak çok önemli."
Yalnız burada Sayın Özkök'ün yanıldığı bir nokta var. AK Partililer, halkın gönlünü kazanmak istedikleri için ayakkabılarını kapı önünde çıkarmıyor. Erdoğan, Gül, Arınç, partinin bütün önde gelenleri, ana çekirdeğe mensup kişilerin hemen hemen hepsi, kendi özel hayatlarında da, eve girmeden ayakkabısını çıkarıyor; namaz kılıyor; oruç tutuyor. İçkili lokanta yerine, içkisiz kebapçıya gidiyor. SPA'sı olan 5 yıldızlı otellere kaplıcaları tercih ediyor.
Aslında, belki onlar da seçkinlerin gözünde birer "göbeğini kaşıyan adam"!
CHP adaylarına baktığımızda, bu tarife en uygun kişinin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olduğunu görüyoruz. O, göbeğini kaşıyan adam değil elbette ama, vatandaşı böyle bir tarifin içine sokup, horlamayacak kadar da sağduyu sahibi.