kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Sorularla ek yerleştirme

- Ek yerleştirmede tercih yapabilme kuralları nedir? (Ömer Tural / Tekirdağ)
Ek yerleştirmede adayların tercih yapabilmesi için, genel yerleştirme sınavında açıköğretim kontenjansız bölümleri hariç, herhangi bir bölüme yerleştirilmemiş olmaları gerekiyor.

- Ek yerleştirmede en fazla kaç tercih yapabilirim?
(Burcu Yıldırım / Edirne)
2 veya 4 yıllık bölümlerden en çok 8 tercih yapabilme hakkınız var.

- Ek yerleştirmede Tablo-3B ve Tablo 4'deki kurallar nedir?
(Erdem Küçük / Mersin)
2007-ÖSS puanıyla tercih yapacak adayların ilgili puan türündeki Y-ÖSS puanlarının, Tablo-3B ve Tablo 4'teki bölümlerin taban puanına eşit veya taban puanından daha yüksek olması gerekiyor.

- Ek yerleştirmede Tablo-3A'daki kurallar nedir? (Pınar Kaya / Manisa)
Tablo-3A'da her programın karşısında o programa genel yerleştirme sırasında oluşan taban puanla bu yerleştirmede kullanılan önceliklere göre yerleşen en son adayın öncelik durumu gösteriliyor. Bu bilgiler adaylara sadece tercihlerini yapmada kolaylık sağlamak için veriliyor. Adaylar Tablo-3A'daki taban puanların ve önceliklerin altında olsalar bile tercihlerini yapabilecek. Bir başka deyişle, Tablo-3A'dan tercih yapacak adaylar ister meslek lisesi, ister lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerini yapabilir.

- Özel Yetenek Sınavı ile kazandığım bölüme kaydımı yaptırdım. Yine de ek yerleştirmeye başvurabilir miyim? (Sercan Karataş / Siirt)
Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre kesin kayıt olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilir. Ancak aynı dönemde birden fazla programa kayıt yaptırmayacağınız için ek yerleştirme ile bir bölüme yerleştirilirseniz, iki bölüm arasında tercih yapmak zorundasınız.

- Tercih neye dikkat etmeliyim? (Özlem Doğan / Kayseri)
Hangi bölümü tercih ederseniz edin, her bölüm için kılavuzun arka sayfalarında "Özel koşullar ve açıklamalar" bölümünü mutlaka okuyun. Çünkü bölümlerin özel koşullarını taşımıyorsanız yerleştirilseniz bile o bölüme kayıt yaptıramazsınız. Bu da önümüzdeki yıl ÖSS'ye girerseniz puan kaybettirir.

- Ek yerleştirme kılavuzunda bazı bölümlerin karşısında puan yazmıyor. Bu bölümleri nasıl tercih edebilirim? (Aykut Baş / Denizli)
Tercih etmek istediğiniz bölümün karşısında eğer puan yazmıyorsa bu bölümü tercih listenizde istediğiniz yere yazabilirsiniz. Bu bölümleri tercih ederken baraj puanını geçmeniz istenecek.

- Ek yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? (Seçil Fırtına / Amasya)
Ek yerleştirme işlemi, 2007 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilmiş olan esaslara göre yapılacak. Tercih ettiğiniz bölümlerin kontenjanları, koşulları ve en küçük puanları göz önünde tutularak, puanınızın el verdiği en yüksek tercihinize yerleştirileceksiniz.

- Ek yerleştirmede aynı harç ücretini mi ödeyeceğim? (Uğur Gültekin / Ordu)
Daha önce yerleştirilen öğrencilerle aynı hakka sahip olduğunuz için kazandığınız bölümün belirlenen harç ücreti neyse onu ödeyeceksiniz.

- Ek yerleştirmede bir yeri kazanırsam, 2008'de puan kaybım olur mu? (Levent Saner / Malatya)
Ek yerleştirmeyle bu yıl bir yükseköğretim programını kazanan aday (AÖF kontenjansız programlar hariç) kayıt yaptırsın, yaptırmasın fark etmez, 2008'de puan kaybına uğrayacak.

- Ne zaman kayıt olunacak? (Leyla Çotur / Bursa)
Kayıtlar 9-11 Ekim arasında yapılacak.

- Nasıl kayıt yapılacak? (Mustafa Çakır / Elazığ)
Ek kontenjana yerleştirilen aday istenen belgeleri tamamlayacak. Belgelerle birlikte ilgili üniversiteye şahsen başvuracak. Posta ile kayıt yapılması kesinlikle mümkün değil.

- İstanbul'da Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu alabileceğimiz merkezlerin adreslerini verir misiniz? (Gülçiçek / İstanbul)
Hakimiyeti Milliye Caddesi No: 47/A Üsküdar
İstanbul Ü. Deniz Bil. ve İşletme Ens. Katip Çelebi Cad. Müşkile Sok. No: 1 Vefa
İstanbul Ü. Veteriner Fak. Avcılar Haydarpaşa A. L. Okul Çıkmazı Sok No: 2 Altunizade/Üsküdar
Şişli Teknik ve A. M. L. Hürriyettepe Şişli
Kenan Evren A. L. Recep Peker Cad. No: 17 Kızıltoprak/Kadıköy