kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gümrükte akrep ve örümcek kabusu!

Yeni Haber
Filipinler'e Hong Kong'tan gönderilen ve "şahsi giyim eşyası" ibareli paketi açan gümrük muhafaza görevlileri, söz konusu pakette 300 civarında canlı akrep ve örümcek görünce dona kaldı.

Manila'nın yerel gazetelerinin bugünkü haberinde, Hong Kong'dan gelen paketteki örümcek ve akrepler gümrük memurlarına korkulu anlar yaşattı.

Merkez Posta Aktarım binasında görevli Nelson Ebio, aralarında "tarantula" tabir edilen büyük örümceklerin de bulunduğu söz konusu paketteki akreplerin "az kalsın görevlileri ısıracağını" dile getirdi.

Hayatlarında ilk defa zehirli bir mail ile karşılaştıklarını kaydeden postane yetkilileri, ağ, plastik poşet ve tüplerin içine yerleştirildikten sonra üzeri kumaşla kapatılan paketin Pazartesi günü Hong Kong'dan merkezlerine ulaştığını açıkladı.

Kimin ne amaçla örümcekli ve akrepli paketi gönderdiğini bilmediklerini ifade eden yetkililer, söz konusu paketin büyük ihtimalle koleksiyon yapan birine ait olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

"Park ve Doğal Hayat" ofisine gönderilen akrep ve örümceklerin alıcısına ulaşılamaması durumunda sergi de kullanılmak üzere ilgili birimlere gönderileceği öğrenildi.

CHA