kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERGUN BABAHAN

Terör konusu

Büyük resim için tıklayın
Cumhurbaşkanı ilk yurtiçi gezisini Doğu Anadolu'ya yapmıştı. Genelkurmay Başkanı'nın konuşmasını hatırlatıyoruz kendisine ve düşüncelerini soruyoruz:
"Güvenlik hepimizin meselesi. Güvenlik meselesini sadece asker konuşacak başkası konuşmayacak değildir. Güneydoğu gezisinde askerle en uç siperde beraber oldum. Orada yaptığım konuşmalarda 'Çözüme yardımcı olmak mı gerekir, yük olmak mı gerekir' diye sordum. Türkiye'nin önemli meselelerinin konuşulması lazım. Konuşmazsanız kronikleşiyor. Benim konumumdaki birinin bunları konuşacak cesareti göstermesi lazım."
DTP'nin "PKK'yı kınayamayız, yoksa biz de sizleşiriz" şeklindeki açıklamaları hatırlatılınca Gül şu yorumu yapıyor:
"Terörün ve şiddetin eğer açıkça karşısında durulmazsa sorunun çözümüne katkıda bulunulmaz, yük olunmaya başlanır. Terör ve şiddetin dışındaki meseleleri açıkça konuşabiliriz. Bizzat şiddetin içinde olmak gerekmiyor, onun desteklenmesi de tasvip edilemez. Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. En uç fikirlerin bile açıkça konuşulacağını sanıyorum. Yeni bir dönemi bozmamak, gölgelememek gerekir. Siyasetçisi, yazarı herkesin teröre açıkça karşı çıkması ve bunu sadece askerin işi saymaması lazım. Herkesin terör ve şiddetle arasına mesafe koyması gerekir. Temsili en yüksek bir Meclis'le karşı karşıyayız. Bunu büyük bir fırsat olarak görmeliyiz."