kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere Başbakanı Brown Irak'ta

Yeni Haber
İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın kısa bir ziyarette bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a geldiği bildirildi. Bağdat'taki AFP muhabiri, Brown'ın daha önce açıklanmayan ziyaretinin, Londra'nın Irak'taki askeri varlığını azaltma koşullarını incelediği bir döneme rastladığına dikkati çekti.

BROWN'IN MALİKİ İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

Irak'a beklenmedik bir ziyarette bulunan İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmesi bekleniyor.

Tony Blair'in ardından başbakan olarak 27 Haziran'da göreve geldiğinden beri ilk kez bu sıfatıyla Irak'ı ziyaret eden Brown'ın sözcüsü, İngiltere Başbakanının Irak'taki Amerikalı komutan General David Petraeus ile de görüşeceğini belirtti.

Maliki ile 11 Haziran'da görüşen Brown'ın bu ziyaretinin, İngiltere'nin Irak'taki asker sayısını azaltmayı planladığı bir döneme rastladığına dikkat çekiliyor. İngiliz komutan Mike Shearer, bugünkü açıklamasında, İngiliz askerlerinin Basra vilayetinin kontrolünü bu sonbaharda Iraklılara devretmek istediğini açıklamıştı.

IRAK, BASRA'NIN KONTROLÜNÜ İNGİLİZ BİRLİKLERİNDEN 2 AY İÇİNDE DEVRALACAK

Irak'ın, Basra bölgesinin kontrolünü İngiliz birliklerinden 2 ay içinde devralacağı bildirildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkesine beklenmedik ziyarette bulunan
İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüştü. Maliki, Brown ile Yeşil Bölge'deki makamında yaptığı görüşmeden sonra gazetecilere, Basra'nın kontrolünü 2 ay içinde almaya hazır olduklarını ve bunu yapacaklarını söyledi.

Irak Başbakanı, "Basra, Irak birliklerinin tamamen kontrolünü devralacağı bölgelerden biri olacak" diye konuştu, ancak İngiliz askerlerinin geri çekilmesi konusunda bilgi vermedi. İngiltere'nin yaklaşık 5 bin askerinin büyük bir kısmı ülkenin güneyindeki Basra'daki bir hava üssünde görev yapıyor.