kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Myanmar'da sokağa çıkma yasağı hafifletildi

Yeni Haber
Myanmar'da askeri yönetim, gösteriler yüzünden ülkenin en büyük kenti Yangon'da geçen hafta ilan ettiği sokağa çıkma yasağının süresini kısalttı...
Yangon caddelerinde gezen kamyonlardan hoparlörlerle, yerel saatle 21.00'den 05.00'e kadar uygulanan yasağın 22.00'den 04.00'e çekildiği duyuruldu. Sokağa çıkma yasağı süresinin azaltılması, yönetimin 1988'deki isyandan bu yana en geniş yönetim karşıtı gösterileri bastırdığından emin olduğunun işareti olarak yorumlanıyor.


GAMBARİ, MUHALİF LİDERLE BİR KEZ DAHA GÖRÜŞTÜ


Myanmar'daki siyasi krizi sona erdirme çabaları çerçevesinde bu ülkede bulunan BM Özel Temsilcisi İbrahim Gambari, bir kez daha muhalif lider Aung San Suu Kyi ile görüştü.Adının açıklanmasını istemeyen Myanmarlı bir yetkili, 30 Eylülde ülkenin Nobel Barış Ödül sahibi muhalefet lideri Aung San Suu Kyi ile cuntanın verdiği izin sayesinde 1,5 saatlik bir görüşme yapan Gambari'nin bugünkü 15 dakikalık görüşmeden sonra Singapur'a gitmek üzere havaalanına hareket ettiğini söyledi.

Gambari, bu sabah saatlerinde cunta lideri General Than Shwe ile cuntanın ülkenin uzak köşesindeki yeni başkenti Naypitav'da buluşmuş, görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verilmemişti.

BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ, MYANMAR'I SANIK SANDALYESİNE OTURTTU

BM İnsan Hakları Konseyi, Myanmar'daki cuntanın barışçıl gösterileri kanla bastırmasını müzakere etmek üzere bugün Cenevre'de toplandı.

Konseyin olağanüstü toplantı yapmasını sağlayan AB, 47 üye ülkenin Myanmar'da gösterilerin bastırılması sırasında kan akıtılmasını kınamasını istiyor.

Myanmar'da resmi kaynaklara göre 13, bazı bağımsız kaynaklara göre ise 30 kişi hayatını kaybetti. Konseye AB'nin sunduğu karar tasarısının, Myanmar rejiminin en büyük destekçisi Çin ile insan hakları konusunda müdahalelerden genellikle hazzetmeyen Bağlantısızlara takılma ihtimali yüksek görülüyor.Konsey, 2006 Haziranında kurulmasından bu yana dört kez olağanüstü toplantı yaptı. Bu toplantılarda İsrail'in Lübnan ve Gazze saldırılarıyla Darfur krizi ele alındı.