kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Almanya'da yapsa kovulurdu

Kazım Kanat: Kalli'nin yerinde olsam Buse'yi ayaklarımda uyutur, Lincoln'ün arkadaşlarına kahve taşırdım. Bunu Bundesliga'da yapsa kapının önündeydi..
Serbest Kürsü'de Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen çok konuşulan Feldkamp'ın Lincoln ile Hakan Şükür'ü kadro dışı bırakmasını ve haftanın diğer olaylarını masaya yatırdılar.
* Editör: Sayın Tüzemen, Galatasaray'da derbi öncesinde Kalli'nin Lincoln ve Hakan'ı kadro dışı bırakması çok tartışıldı. Siz olsaydınız nasıl bir tavır gösterirdiniz?
* Levent Tüzemen: Önce futbolcularla konuşurdum. Yardımcılarımın raporuna göre hareket etmezdim. Derbi maçını oynar sonra para ya da uyarı cezası verirdim. Böyle bir disiplin uygulaması varsa iki yıldız oyuncuya neden uyarı yapılmadı. Eğer yapılsa ve futbolcular karşı çıksaydı Kalli'yi haklı bulurdum.
* Ahmet Çakar: Türk halkı yine kandırıldı. Bu kararın Lincoln'ün kuzenleriyle oturmuş, Hakan'ın kızının da kampta kalmış olduğu için verildiğine inanmıyorum. Olay çok daha vahim. Diyelim ki doğru. Kalli'nin kendine zarar veren bir disiplin kavramı var. Ben olsaydım ikisini de çağırıp konuşurdum.
* Gürcan Bilgiç: Kadro dışı bırakmak futbolcuya değil takıma ceza vermektir.
* Kazım Kanat: Ben kampa gelir gelmez Ahmet Akcan'ı kovardım. Kalli'nin yerinde olsam gider Buse'yi kampta ayaklarımda uyutur, Lincoln'ün arkadaşlarına kahve servisi yapardım. Feldkamp bunları Bundesliga'da yapsa "Bunak" diyerek kapının önüne koyarlardı.
* İskender Günen: Büyük takımları çalıştırmak mühimdir. Böyle bir maç öncesi kadro dışı bırakmak son derece ters.
* Editör: Sayın Çakar, bu olayın medyaya yansıtıldığı gibi olmadığını söylediniz. Sizi bu düşünceye iten nedir?
* A.Ç: Aklıma bir sürü senaryo geliyor. Hakan'ı tanımasam 'Acaba kampa kadın mı geldi, sabaha kadar kumar mı oynadılar?' diyeceğim. Ya bunlar maçtan bir gün önce soğuk algınlığı için bir ilaç aldılar ve bunun doping kontrolünde riskli olabileceği öğrenildi. Ya da Ahmet Akcan ziyaretçileri nedeniyle bunları uyarınca oyuncular 'Bak işine' gibi bir tepki verdikten sonra Akcan da Kalli'ye bunu bire bin koyarak anlatmış olabilir. Eğer böyleyse Ahmet Akcan'ın kellesini almak gerekir.
* G.B: Ahmet Çakar'ın teorisi çok mantıklı. Galatasaray'a çok yakın kaynaklar da aksi bir olayı içeriden çıkartamadılar. İKİNCİ ERDAL KESER VAKASI
* K.K: Hazırlık maçında Okan Buruk merdivenden inerken bir tanıdığını görüyor ve ayak üstü konuşuyorlar. Kalli o maçta Okan'ı kadro dışı bırakıyor. Bunun örneklerini daha önce de görmüştük. Feldkamp olayı abarttı.
* Editör: Sayın Tüzemen; sizce gerçekten arka planı bu mu?
* L.T: Geçen sene Galatasaray'da Erdal Keser krizi yaşanıyordu. Keser futbolculara haddinden fazla 'gider' yapıyordu. Ben net olarak söylüyorum; şu an aynı sıkıntılar Akcan konusunda da yaşanıyor. Ahmet Akcan yetkisi dışında davranışlar sergiliyor. Futbolcular Akcan'ı sevmiyor, o da Kalli'yi etkiliyor. Kalli de ona sahip çıkmak adına böyle saçma sapan kararlar veriyor.
* G.B: Feldkamp'ın olmadığı yerde gölgesi Ahmet Akcan ise futbolcuların Kalli'ye gösterdikleri saygıyı Akcan'a da göstermeleri gerekir. Futbolcu hocaya posta koyamaz.
* L.T: Bununla ilgisi yok. Onun işi bu değil.
* G.B: Sorgulanması gereken derbi öncesinde Kalli neden kampta yatmıyor?
* K.K: Ben Briegel'i ayrıldıktan sonra da eleştirdim. Bir baktım Mallorca'dan avukat tutmuş ve beni mahkemeye vermiş. Bu işi organize eden de Ahmet Akcan'dı. Mallorca'ya telefon ederek bunları anlatıyor.
* Editör: Sayın Günen; futbolcu olarak bu kampları yaşadınız. Bu işler nasıl olur?
*İ.G: Teknik direktör babaysa antrenör de annedir. Çünkü belli şeyleri bağışlar. Hocaya bildirdiği zaman anne karakterinden uzaklaşır. Belli olumsuzluklar yaşansa bile bu teknik direktöre iletilmezdi. Akcan'ın yaptığı yanlış.

LİNCOLN, AKCAN'I YİYEBİLİR
*Editör: Bu iş burada kalır mı? Yoksa sorun yaratmaya devam eder mi?
*L.T: Bu, erken yaşanmış bir olaydır. Bundan sonraki dönemde Adnan Sezgin dahil birçok yönetici kampta kalacaktır. Hatta Kalli de buna zorlanabilir. İddia ediyorum, Canaydın'ın imkanı olsaydı o karardan sonra Kalli'yi ikna etmek için çaba sarfederdi. Bunu Sezgin ve Polat yapamadılar. Bu ilk ve son olur. Kalli, Ahmet Akcan'la ilişkisini bitirmeye bile zorlanabilir.
*K.K: Eğer bu, savaşa dönüşürse Kalli kaybeder. Kalli gider Lincoln kalır.
* A.Ç: Akcan Galatasaray'dan kovulmadan bu problem bitmez. Hakan'la sorun yaşayan o kulüpte barınamaz. Lincoln iki maç vasat oynar, Akcan'ı yer. Bunu kim yaptıysa adamsa istifa eder.
*Editör: Bardak kırıldı mı?
*K.K: Bardak, Canaydın hastanedeyken Adnan Polat'ın tribünde vekil başkan olarak Hakan ve Lincoln ile çak yaptığında kırıldı. Sen futbolcunun ayağına kadar geldiğine göre Galatasaray Başkanı olamazsın. Bu, ucuz bir arabesk şovdur. Lincoln 'Giderim' dedi. Bu uygulama antrenörlük falan değil.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 7 6 1 0 17 3 19
2 Sivas 7 6 0 1 13 4 18
3 Beşiktaş 7 4 2 1 8 5 14
Tümünü göster...
4 Trabzon 7 3 3 1 10 6 12
5 İ.B.B. Spor 7 4 0 3 10 7 12
6 Fenerbahçe 7 3 3 1 8 6 12
7 Gaziantep 7 4 0 3 10 9 12
8 Kayseri 7 3 2 2 12 9 11
9 Ankaragücü 7 3 2 2 8 8 11
10 Denizli 7 2 2 3 11 11 8
11 G.Birliği 7 2 2 3 10 11 8
12 V.Manisa 7 2 2 3 11 14 8
13 G.B. Oftaş 7 2 1 4 6 8 7
14 Bursa 7 1 3 3 7 8 6
15 Kasımpaşa 7 2 0 5 6 11 6
16 Konya 7 0 4 3 5 13 4
17 Ç.Rize 7 1 1 5 5 17 4
18 Ankaraspor 7 0 2 5 5 12 2
19:30
CSKA Moskova - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi G Grubu karşılaşması (STAR TV)
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe 2  
  Ankaragücü 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Ç.Rize 0  
 Galatasaray 2  
  Beşiktaş 1  
 Denizli 2  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Ankaraspor 0  
 Sivas 3  
  Bursa 2  
 G.Birliği 3  
  Kasımpaşa 1  
 Trabzon 1  
  Konya 0  
 İ.B.B. Spor 4  
  V.Manisa 1  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Konya İ.B.B. Spor  
 Kayseri Galatasaray  
 Ankaraspor Denizli  
 Ç.Rize Gaziantep  
 Bursa G.B. Oftaş  
 V.Manisa Fenerbahçe  
 Beşiktaş G.Birliği  
 Ankaragücü Sivas  
 Kasımpaşa Trabzon