kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli: "Meclis sınır ötesi sıcak takip TSK'ya yetki vermeli"

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Hükümetini terör olaylarına yaklaşımı nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli, yeni yasama yılında MHP Meclis grubunun ilk toplantısında, TSK'ya sınır ötesi sıcak takip için yetki verilmesini istedi. Bahçeli, AKP hükümetini aynı zamanda katliamlara "göz yummakla" suçladı.

SICAK TAKİP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,ABD Senatosunun kabul ettiği Irak'ın üç bölgeye ayrılmasına ilişkin tasarının orta vadede bölünmeyi tetikleyeceğini, bunun Türkiye'ye etkilerinin tüm yönleriyle Mecliste biran önce görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, "TBMM, terörle mücadeleden sorumlu birimler tarafından ihtiyaç belirtilmesi halinde,yer ve zaman TSK inisiyatifinde olmak üzere çıkaracağı bir tezkere ile güvenlik kuvvetlerine sınır ötesi sıcak takip için artık yetki vermelidir" dedi.

"KATLİAMLARA GÖZ YUMMAK"

Bahçeli, Türkiye'nin risk ve tehditlerle dolu bir darboğazdan geçtiği bir dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında on günlük bir gezi yapmasını eleştirdi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan Amerika'da Newyork Borsasının açılış gongunu çalarken gerçek alarm zilleri terörle mücadele için Ankara'da çalmaktadır. Gelişmeler, Türkiye'nin terörle mücadele inisiyatifini özellikle yurt dışı boyutuyla tamamen elinden kaçırmış olduğunu ortaya koymuştur. Hükümet yıllardan beri, özellikle güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu sınır ötesi operasyon için,Amerikalı dostlarını gücendirmemek uğruna şehadetlere ve katliamlara göz yummayı sürdürmektedir."
Şırnak'ta 12 kişinin katledilmesini Başbakan'ın, "teröristlerin son çırpınışları" olarak nitelediğine dikkat çeken Bahçeli, "Sayın Başbakan'a bugüne kadar hangi siyasi ve hukuki tedbirleri aldığını sormak istiyorum. Girişimlerden şu ana kadar bir sonuç çıkmadığı göz önüne alınırsa, çırpınanın terörist değil, AKP Hükümeti ve terörle mücadele siyaseti olduğu görülecektir" dedi.

DTP'LİLERE "PKK SÖZCÜLÜĞÜ" TEPKİSİ

Bahçeli, isim vermeden de DTP'lilerin bazı açıklamalarına tepki gösterdi.
Bahçeli, bu konuda şu görüşleri dile getirdi:

"AKP'nın yıllardır yaptığı hataları ve etnik ayrıştırma siyaseti, teröristlere, 'dağdaki yurttaşlar' ve 'kardeşlerimiz' diyerek PKK sözcülüğünü yapan, TSK'ne dil uzatacak kadar ihanet içinde bulunan mihrakların Meclis çatısı altına kadar gelebilmelerine imkan tanımış bulunmaktadır."
Bahçeli, AKP'nin teröristin insafa gelmesini bekleyerek gününü doldurduğunu ve zayıflatmak bir yana PKK'nın cüret kazanmasına ve peşmergenin elinin güçlenmesine neden olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE FEDERE MODEL


Bahçeli,ABD himayesinde cesaret kazanan Kuzey Irak'taki peşmergenin PKK'yı Türkiye'ye karşı bir şantaj vasıtası olarak kullanmak ve Kuzey Irak'taki federe devlet modelini Türkiye'de uygulatmak istediklerinin artık bilindiğini belirtti.

(ANKA)