kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afganistan'da intihar saldırısı: 15 ölü

Yeni Haber
Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir polis otobüsüne düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi öldü, 2'si sivil 13 kişi ise yaralandı. ..
Yetkililer ve görgü tanıkları, Kabil'in batısındaki Kambar yolunda sabah saatlerinde meydana gelen olayda, intihar eylemcisinin aracın içine girerek bombalarını patlattığını ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 15 kişinin ölümüne neden olduğunu bildirdi.

Hem sivillerin hem de polislerin kullandığı otobüs durağında düzenlenen saldırı başkent Kabil'de 4 günde gerçekleşen ikinci şiddet olayı oldu. Görgü tanıkları, hastaneye taşınan kurbanlardan çoğunun bacaklarının kopmuş olduğunu ve bir kadının kucağında bebeğiyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Zahir isimli bir görgü tanığı, otobüse girmek için yaklaşan birisini polisin önce uyardığını, sonra da ateş açtığını kaydetti. Zahir, ateş açılmasından sonra kapıya kadar yaklaşabilen intiharcının kendisi patlattığı sırada otobüste yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu söyledi.

Olay yerini incelemeye gelen Afganistan Sağlık Bakanı Amin Fatimi ise, "Şeriatta, insanların kendilerini patlatıp başkalarının ölmesine sebep olması diye bir şey yoktur" diyerek tepkisini dile getirdi. Patlamanın meydana geldiği yerde NATO askerleri de incelemelerde bulundu.

Kabil'de Cumartesi günü asker üniforması giymiş bir intihar eylemcisinin bir askeri otobüsün yanında kendini havaya uçurması sonucu 30 kişi ölmüştü. Haziran'da da polisleri taşıyan bir otobüse düzenlenen bombalı saldırıda 35 kişi hayatını kaybetmişti.