kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aktuna son yolculuğuna uğurlandı

Yeni Haber
İstanbul'da, pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden devlet ve eski Sağlık Bakanlarından Yıldırım Aktuna'nın cenazesi, toprağa verildi.

Aktuna için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen devlet törenine katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Aktuna'nın oğlu Oğul ve gelini Özlem Aktuna'ya başsağlığı diledi.

Toptan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yıldırım Aktuna ile birlikte aynı hükümette beraberce görev yaptıklarını hatırlatarak,

''Sağlık Bakanlığında o güne kadar yapılmayan pek çok işi yaptı. Sayın Aktuna ilkleri yaptı. Belediye başkanlığı ve siyasetçiliğinin yanında Sağlık Bakanlığında derin izler bırakan bir arkadaşımızdı'' dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Yıldırım Aktuna'nın dostluklara önem veren bir kişi olduğunu dile getirerek, ''Benim çok yakın bir dostumdu. Beraber kongreler yaptık. Dertleştik. Sorunları tartıştık. Sorunları paylaştık. Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu. Toptan, daha sonra başka
bir programı dolayısıyla camiden erken ayrıldı.

Aktuna'nın cenazesi, öğleyin kılınan cenaze namazın ardından tören mangası tarafından alınarak cenaze arabasına konuldu. Aktuna'nın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Camideki törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile birlikte aralarında Necdet Menzir, Yaşar Topçu, Celal Adan, Ercan Karakaş'ın da bulunduğu siyasetçiler, Tarık Akan, Hadi Çaman, Garo Mafyan, Emre Kınay, Adnan Şenses'in bulunduğu sanatçılar ve Kutlu Aktaş, Halit Narin, Yalım Erez, Fuat Miras, DİSK Genel Başkanı SüleymanÇelebi'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanlığı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da çelenk gönderdiği görüldü.

AA