kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD seçimlerinde "Adanalı" izi

Yeni Haber
"Adanalı" lakaplı bir bilgisayar korsanı ABD Başkanlığı için Cumhuriyetçi Parti'den aday olması beklenen Duncan Hunter'ın seçim kampanyasıyla ilgili internet sitesini kırdı ve Türkçe "Savaşa Hayır" kelimelerini yazdı.

ABC News'in haberine göre, 2008 ABD Başkanlık seçimleri için aday olması beklenen Kaliforniyalı Cumhuriyetçi Senatör ve Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Duncan Hunter'in seçim kampanyasını yürüttüğü web sitesi "Adanalı" lakaplı bir bilgisayar korsanı tarafından "hack"lendi.
ABC News'in haberine göre, Pazar gecesi denizaşırı bir bölgede bulunan bir bilgisayar tarafından gerçekleştirilen korsanlık sonucu, Hunter'in sitesine "hacked by Adnali f0r TurkStorm.org No War" ifadeleri yazıldı. Yazıların altına da Irak'tan bazı çocuk imajları yerleştirildi.

SADECE SİYASİ SİTELER KIRMIYOR

Turkstorm.org adlı internet sitesinin Almanya'dan alınan bir IP adresi üzerinden Türkiye'de kayıtlı olduğu ortaya çıkarken web sitesinde sadece "yakında online" ifadesi bulunduğu görüldü. Bilgisayar korsanı ve herhangi bir grupla ilişkisi bulunup bulunmadığı konusunda bir bilgi edinilemediği belirtilirken haberde "Sadece siyasi siteler bulunmaması, Adanalı'nın üretken bir korsan olduğunu açıkça gösteriyor" denildi. Turkstorm.org ile ilgili adrese gönderilen bir elektronik postanın da yanıtsız kaldığı belirtildi.

(ANKA)