kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'ta protesto gösterisi

Yeni Haber
Hrant Dink Cinayeti Davası İzleme Koordinasyonu üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Beşiktaş Meydan'da toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Cinayetin 2. duruşmasının görüldüğü sırada yapılan protesto gösterisine, İstanbul Milletvekili Mehmet Ufuk Uras ve tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Alabora da katıldı.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması İstabul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmanın başladığı sırada kendilerini "Hrant Dink Cinayeti İzleme Koordinasyonu" üyesi olarak tanıtan ve aralarında Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras ve tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Beşiktaş Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Saat 11:00'da Barbaros Anıtı önünte toplanan grup, "Hepimiz Tanığız Adalet İstiyoruz" yazılı afiş ve "Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz" yazılı dövizler taşıdı.
Alkışlı protesto ile başlayan gösteride grup adına basın açıklamasını tiyatro sanaçısı Orhan Alkaya yaptı. Dink cinayetinin üzerinden 255 gün geçtiğini söyleyen Alkaya, cinayetin daha önceden belli olduğunu ve devletin hemen her organı tarafından daha önce bilindiğini iddia etti. Hrant Dink'in tartışan, aykırı olmaktan korkmayan, tabu yıkan insanlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Alkaya, "Hrant Dink'in katline giden en önemli etkenlerden biri, TCK'nın 301. maddesi hala yürürlükte. Sadece eylül ayında 301. maddeden açılan en az sekiz dava görüldü. 301. maddeden davalar açılmaya devam ediyor, maddenin en büyük destekçisine ise insan hakları teslim edildi." şeklinde konuştu.
Mahkemenin kararının Türkiye'de adaletin işleyebileceğini göstermesi açısından belirleyici olduğunu dile getiren Alkaya, "Mahkemenin görevi; bu cinayetin içinde doğrudan yada dolaylı yer alan herkesi, her kim olursa olsun, ortaya çıkarmaktır. Mahkeminin kararı toplumsal vicdanı tatmin etmek zorundadır. Bu davanın tanıkları, mağdurları ve tekipçileri olarak adaletin hiç vakit baybetmeden tecelli etmesini sağlamak için buradıyız." ifadelerini kullandı.
Alkaya, konuşmasını "Hepimiz hala Hrant'ız hepimiz hala Ermeniyiz" sözleri ile tamamladı.
Konuşmanın ardından kalabalık "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" sloganları attı. Kalabalık daha sonra Dink Cinayetini alkışlarla protesto etti. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.
CHA