kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün cevapsız bıraktığı soru

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'nin 23. dönem 2. yasama yılı resepsiyonuna katıldı.

Gazetecilerin, ''Gelmeyeceksiniz diye konuşuluyordu'' sözleri üzerine Gül, ''Nasıl gelmem. Meclisin içinden çıkmış bir insanım ben'' dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan tarafından karşılanan Gül'e, resepsiyon salonunu gezerken, Toptan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, aralarında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da bulunduğu bazı davetlilerle ayak üstü sohbet etti.

Abdullah Gül, gazetecilerin, ''Gelmeyeceksiniz diye konuşuluyordu'' sözleri üzerine, ''Nasıl gelmem. Meclisin içinden çıkmış bir insanım ben, değil mi?'' dedi.

''GARSONLARA KADAR HERKESİ TANIYORUM''

Gazetecinin, ''Kesinlikle'' sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ''15 yıl... Herkes arkadaşım. Milletvekillerinden, idarecilerden, kavaslardan, bütün garsonlara kadar herkesi tanıyorum'' diye konuştu.

''Köksal bey misafirlerini eşiyle ağırlıyor bu gece. Siz eşsiz gelmeyi tercih ettiniz'' sözleri üzerine Gül sessiz kalırken, Cumhurbaşkanlığı korumaları, ''Efendim buradan buyurun'' diyerek Gül'ün gazetecilerin bulunduğu yerden ayrılması için yol açtı.

Abdullah Gül, bazı yabancı büyükelçiliklerin temsilcileriyle de ayaküstü kısa bir süre sohbet etti.

DTP VE MHP'LİLERLE TOKALAŞTI

TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile de tokalaşan Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu ve eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin ile de bir süre sohbet etti. Gül ve Bahçeli, karşılıklı olarak hal ve hatırlarını sordu.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ile de tokalaştı.

''BURADA BİR SELAM VEREYİM İSTEDİM''

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyon salonundan ayrılırken, arabasına binmeden önce yanına gelen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile de sohbet etti.

Arınç, Gül'e, ''İçeride yaklaşamadım. Burada bir selam vereyim istedim'' diyerek, hal ve hatırını sordu.

Arınç, yarın Strasbourg'a gidecek olan Gül'e, ''hayırlı yolculuklar'' diledi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra TBMM'den ayrıldı.

(AA)