kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ben dekolteden rahatsız olmam niye olayım ki...

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Toplum ikiye bölündü. Dindarlar ve laikler. Başı açık olan daha mı az dindar yani? Bu algılamada AKP'nin de negatif katkısı yok mu sizce? -İnanın çok garipsiyorum. Aslında insanımızın böyle bir problemi yok. Eskiden üniversitelerde kızlar başı örtülü, başı açık kol kola gezerlerdi. Benim apartmanımda dekolte giyinen insanlar da, başı kapalılar da var. Kimsenin kimseyi taciz ettiğini görmedim ben.

* Yani siz dekolteden rahatsız olmuyorsunuz... -Ben dekolteden rahatsız olmuyorum, niye olayım ki? Peki siz niye baş örtüsünden rahatsız oluyorsunuz? Ayrıca birbirini "tolere" etmek kelimesinden de hoşlanmıyorum. Bu aslında sen benim gibi olmak zorundasın ama... Ben yine de sana katlanıyorum demek. Demokrasi tolerans demek değildir, demokrasi farklılıkları kabul etmek, saygı duymak, kabullenmek demektir. İkisi farklı.

* Korkuyla yaşanmaz diyorsunuz yani. -İstanbul'da deprem olacak korkusu var ya, adamı depremin kendisinden çok rahatsız eder. Korku bütün bir hayat sürecinizi mahveder.

* İyi de, tedbir alınır. -Tedbir alınmasın demiyorum. Ama paranoyakça korkulara gerek yok diyorum. Sokaktaki adamın kimseyle derdi yok. Ama birileri ısrarla herkesin birbiriyle derdi olsun diye uğraşıyor.

* Kim bunlar? -Kendisini ülkenin sahibi kabul eden, kendi önemini devam ettirmek isteyen insanlar. Ortada olmayan bir şeyi korku olarak yaymaya çalışıyorlar. Türk halkının yüzde 75'i türbanın siyasal bir simge olduğuna ve türbanlıların diğer insanlar üzerinde baskı kuracağına inanmıyor. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip, demokratik bir ülkedir. Bütün dünyaya korkular Cumhuriyeti olarak gösterilmeye çalışıyoruz, bunu ülkeme yakıştıramıyorum. Yazık oluyor ülkeme.