kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

ABD, Türkiye'de zırhlı Hummer avına çıktı

Bir süre önce 3 Amerikalı Türkiye'ye giriş yaptı. Amaçları turistik gezi yapmak değildi. Görevleri, ABD'de üretilen bir aracın Türkiye'de izini sürmekti. Araştırdıkları araç ise Amerikan ordusunun Körfez Savaşı sırasında kullandığı, kendisini çöl şartlarında kanıtlamış, daha sonra ise sivil kullanım için geliştirilmiş 4x4 Hummer modeliydi. İzini sürdükleri Hummer'ın en önemli özelliği ise zırhlı olmasıydı.

Ateşli silahlara dayanıklı
Amerikalılar, ateşli silahlara ve bombalara karşı zırhlandırılmış bu 4x4 aracın nerede ve hangi maksatla kullanıldığını öğrenmek için Türkiye'deydiler. Sözün özü ABD, zırhlı Hummer'ın Irak'taki Amerikan güçlerine karşı kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek istiyordu. Aracın sırrını çözmek isteyenler de anladığınız gibi otomotiv firmasının yetkilileri değildi.
Sonuçta, bu zırhlı araç İstanbul'da bulundu. Bir Türk işadamı ABD'de üretilen ve ateşli silahlara karşı zırhlandırılmış bu özel aracı bir süre önce ithal etmiş, İstanbul'da kullanıyordu. İkna olan Amerikalılar, geldikleri gibi sessiz sedasız ülkelerine geri döndüler.
Kuzey Irak'ta yaşanan çuval olayından sonra müttefikimiz ABD ile ilişkiler pek yolunda gitmiyor. Bir kere güvensizlik doğdu mu iş çok zor. Eski güveni tazelemek kolay olmuyor. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde yaşanan bu olay. ABD, zırhlı bir aracın izini sürmek için Türkiye'ye kendi adamlarını yolluyorsa, bu güvensizlik ileride nelere yol açar, merak ediyorum.