kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En büyük sorun gülmeden oynayabilmek

atv'de yayınlanmaya başladığı Şubat 2004'ten bu yana en sevilen dizilerden biri olan Avrupa Yakası, ayrılan oyuncularına rağmen yeni transferle daha da güçlendi. Dizinin lokomotifi; başrol oyuncusu ve senaristi Gülse Birsel, en büyük sorununun Engin Günaydın, Binnur Kaya gibi oyuncularla karşılıklı sahnelerde gülmeden oynayabilmek olduğunu belirtiyor.

* Bir bölümü ne kadar zamanda yazılıyor? Avrupa Yakası 90 dakika ve 75 sayfa. Ben üç gün oyunculuk yaptığım için maksimum 4 günde yazıyorum.

* Senaryolar gündeme göre nasıl değiştiriliyor? Mesela ramazanda, ramazanla ilgili espriler ve hikâyeler koymayı tercih ediyorum, dinamizm ve gerçeklik katıyor.

* En çok parayı senaristlerin aldığı söylenir, bu doğru mu? Genelde erkek başrol oyuncuları en yüksek parayı alıyor bildiğim kadarıyla. Ama yavaş yavaş bunun değiştiğini görüyoruz ve doğrusu da bu!

* Bir dizi ortalama ne kadara mal oluyor? 160 bin YTL'den başlayıp çok daha yukarılara çıkabilir.

* Yapımcılar senaryolara ne ölçüde müdahale ediyor? Avrupa Yakası'nda hiç müdahale olmaz, yapımcılar diziyi televizyondan izlerler.

* Cast'ında hiç "ünlü" olmayan dizilerin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz? Ünlü oyuncu, ilk bölüme dikkat çekmek içindir aslında. Bir de ünlü olanların çoğu, aynı zamanda iyi oyuncu oldukları için başarılı olurlar.

* Yönetmenlerle senaristler uyum içinde çalışabiliyor mu? Jale Atabey Özberk'le tam bir uyum içindeyiz, aşağı yukarı aynı şeyleri düşünürüz.