kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avukat Ender Yığcı dolandırıcı değildir

"Sabah.com.tr" (http://www.sabah.com.tr/2007/10/01/haber) adlı adresteki web sitesinde yayınlanan Sabah gazetesinin 01.10.2007 günlü yayınında "Eski MİT başkanının oğlunu dolandırdılar" başlığıyla yayınlanmış olan Hayati Arıgan imzalı haber; haber içeriğine uygun olmayan başlıkla ve konu ile anlatım arasında düşünsel bir bağlılık bulunmadan, haberin özüne ve amacına aykırı olarak yayımlanmıştır.
Özellikle müvekkilim Av. Ender Yığcı'nın adına atfen başlıkta kullanmış olduğunuz "dolandırıcılık" suçlaması ile müvekkilimin kişilik hakları ihlal edilmiştir. Müvekkilim Av. Ender Yığcı aleyhine açılmış olan hukuk davasının dava dilekçesinde dahi vekaletini taşıdığı Sadık Göktürk'ün eski MİT Başkanının oğlu olup olmadığı konusunda bir açıklama yoktur. Haberinizi "Eski MİT Başkanının oğlunu dolandırdılar" başlığını kullanarak vermiş olmakla amacınızın magazin ağırlıklı bir haber yaratmak olduğu anlaşılmaktadır. Oysa; Sadık Göktürk tarafından müvekkilim aleyhime açılan davanın özü; davalı Av. Ender Yığcı'nın "yüksek piyasa değeri üzerinden sattığı taşınmazların satış bedelini düşük göstermiş" olduğu iddiasına dayalıdır. Bu dava; alacaklı olduklarını iddia ettikleri miktarın belirlenmesi ve ödenmediği ileri sürülen alacağın ödenmesi için davalı müvekkilim Av. Ender Yığcı aleyhine açılmış bir hukuk davasıdır.
Hukuken çözümlenmesi gereken böyle bir davanın görüleceği yer hukuk mahkemeleridir. Avukat Ender Yığcı aleyhine "dolandırıcılık" suçlamasıyla açılmış bir ceza davası yoktur. Buna rağmen özellikle "Eski MİT başkanının oğlunu dolandırdılar" şeklinde verilen başlıkla Avukat olan Ender Yığcı kamuoyuna müvekkilini dolandıran ve "dolandırıcı olan" bir kişi olarak tanıtılmakta ve suçlanmaktadır. Bu durum müvekkilimin kamuoyu önünde onur, şeref ve saygınlığını rencide etmiştir.
Kasten ve bilerek, Av. Ender Yığcı'ya "dolandırıcılık" suçu ve olgusu isnat etmek suretiyle şeref ve saygınlığı kamuoyu nezdinde aşağılanmıştır. Hiç kimse hakkında hüküm kesinleşinceye kadar suçlu ilan edilemez.
Müvekkilim avukatlık meslek ve ilkelerini hiçe sayan bir kişi olmadığı halde; tam aksine haber başlığınızda "dolandırıcı" olarak nitelemeniz şeref ve haysiyetinin ve meslek ilkelerinin ihlalidir. Ayrıca hakaret niteliği taşıyan suçtur. Kullanılan ifade ve anlatım olayların oluş biçimine aykırıdır. Başlıkla haber içeriği arasında herhangi bir düşünsel bağ yoktur.
Hukuk davası olarak görülen bu dava henüz sona ermemiştir. Görülmekte olan ve kesin kararla sonuçlanıncaya kadar dava ile ilgili mütalaa yayınlanması Basın Yasası ile de yasaktır. Ancak haberinizle bu kuralı da hiçe sayarak avukat Ender Yığcı'yı "dolandırıcı" diye lekelemeniz suçtur ve hukuka aykırıdır. İnternet ortamındaki hukuka ve basın meslek ilkelerine aykırı yayınınız sürmektedir. Web sayfasına ulaşan her kişi bu haberi okumaya devam etmektedir.
Bir hukuk davasını haber yapmak uğruna kullandığınız "dolandırıcı" başlığı ile müvekkilim Ender Yığcı'nın kamuoyundaki saygınlığını hiçe sayarak şeref ve haysiyetini ihlal etmeniz; hukuk mahkemesinde açılan dava ile çözümü gereken bir hukuki ihtilafı Sabah gazetesinin web sayfasında yayınlamış olmanız; müvekkilimin onur ve saygınlığını zedelediği gibi hukuka, yasaya ve basın meslek ilkelerine aykırıdır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımla. 26.02.2008

Av. Ender YIĞCI
Vekili
Av. Fikret İLKİZ