kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üç Bakan Şırnak'a gidecek

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Şırnak'ta meydana gelen ve 13 vatandaşın yaşamını yitirdiği olayların ardından devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker ve bazı bölge milletvekillerinin bugün akşam ya da yarın sabah taziyede bulunmak ve incelemeler yapmak için Şırnak'a gideceğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilere toplantı hakkında bilgi verdi. Çiçek, toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyareti hakkında bakanlara bilgi verdiğini söyledi. Çiçek, "Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyine adaylığı söz konusu olduğundan daha da anlamlı olmuştur, faydalı bir ziyaret olduğuna inanıyoruz" dedi.

TBMM'nin bugün yasama çalışmasının başladığını hatırlatan Çiçek, "Hükümet olarak arzumuz bayrama kadar çalışmaların aralıksız devam etmesidir" diye konuştu.

IRAK'LA TERÖR ANLAŞMASI

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Irak'la imzalanan anlaşmada, 'sıcak takip' maddesinin yer almadığını hatırlatarak, "Anlaşma bu haliyle yeterli mi?" şeklinde sorulan bir soru üzerine de "Biz isterdik ki, bu madde de yer alsın. Ancak ilk üç madde bile başlı başına bir kazanımdır" dedi.

Çiçek, söz konusu anlaşmanın Türkiye'nin mücadele verdiği terör örgütünün Irak tarafından da terör örgütü olarak kabul edildiğini kaydederek, bu örgütün faaliyetlerinin orada yasaklanmasının ve suçluların iade edilmesinin Irak tarafından kabul edildiğini belirtti. Anlaşmayla Irak'ın hem Türkiye'ye hem de uluslararası topluma daha somut ve açık taahhütlerde bulunduğunu kaydeden Çiçek, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalar ve Birleşmiş Milletler sözleşmesine göre terörle mücadele konusunda başka haklarının da olduğunu hatırlattı.

BÜYÜKANIT'IN SÖZLERİ

Çiçek'e, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın "Ankara'da teröre destek verenler var" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine, açıklama yapıldığı sırada Bakanlar Kurulu toplantısında olduğunu belirterek, bir değerlendirme yapamayacağını söyledi.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin her zaman gündeminde olan bir konu olduğunu belirten Çiçek, "Mevcut tedbirler yetmiyorsa yeni tedbirler alınır. Terörle mücadelenin geçici bir iş olmadığını, mevsimlik bir iş olmadığını biliyoruz" dedi. konunun MGK'da Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda ele alındığını kaydeden Çiçek, yeni tedbirler almak gerekiyorsa bunların da alınacağını ifade etti.

ŞENER'İN ELEŞTİRİLERİ

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in hükümete yönelik eleştirilerinin de hatırlatılması üzerine, Çiçek özetle şunları söyledi:

"Sayın Şener bizim çok değerli bir arkadaşımızdır. Kendi yönünden bir değerlendirme yapmıştır. 22 Temmuz'dan sonra parlamento oluştuğunda Türkiye'nin en önemli meselesi Cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Parlamento bu görevi yerine getirdi. Yasama faaliyetleri de bugün başlıyor. Biz 2002'den beri iktidardayız. Ortaya koyduğumuz bir program var. 2007 programı zaten Şener'in de içinde bulunduğu hükümet döneminde kararlaştırıldı. Yeni dönem 2008'de başlayacak."

(ANKA)