kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ertuğrul Günay

Şortlu Noel Baba önerisi tepki gördü

Ceyda DİNÇBAKIR/ ANKARA
Kültür Bakanı, "Kürklü Noel Baba, Coca- Cola'nın yarattığı imaj. Mayo, şort giydirip sörf yaptıralım" dedi Antalya ikiye bölündü..
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Şortlu ve mayolu, denize girip sörf yapan" yeni Noel Baba imajı önerisi tartışmalara yol açtı. Günay, dünyanın kürklü ve ren geyikleriyle tanıdığı Noel Baba figürünün Antalya Patara'da doğmuş, Demre'de yaşamış olan Noel Baba'nın gerçeğiyle bağdaşmadığını belirterek "Yıllar önce Coca-Cola yılbaşlarında, kırmızı kukuletalı ve kürklü bir imaj yarattı, Ren geyiklerine bindirdi. Bu imajdan Noel Baba'yı kurtarmamız gerekiyor" dedi.

YENİ NOEL BABA
Coca-Cola'nın yarattığı imaja kuzey ülkelerinin sahip çıktığını söyleyen Bakan Günay, yeni Noel Baba imajını SABAH'a anlattı: "Akdeniz giysili, yarı balıkçı yarı din adamı kılığında, üzerinde keten gömlek, ayağında paçaları sıvanmış keten bir pantolon, elinde bir dizi balık, yanı başında yardım ettiği çocuklar, denize giren, yüzen, mayo ve şort giyen, balıkçı bir Noel Baba. Daha güneyli bir Noel Baba." Bu figürün turizminin tanıtımına da katkıda bulunacağını vurgulayan Günay, "Dünyaya, 'Noel Baba'nın doğduğu ülkede denize girebilirsiniz' diyebiliriz. Yeni ve olumlu bir imaj oluşturur" dedi. Demre'deki Noel Baba heykelini de eleştiren Günay, "Heykel denilemez, şekilsiz, ilgisiz bir Noel Baba Anıtı. Onun yerine düşündüğümüz tarzda bir heykel koymak üzerine çalışma yapıyoruz" diye konuştu. Günay, sözlerini şöyle noktaladı: "Kapitalizmin, bize dayattığı ve bizim coğrafyamızla ve Noel Baba gerçeğiyle bağdaşmayacak reklam ürününü kabul edersek hem ufkumuzu karartmış oluruz, hem de kapitalizmin kölesi olmuş oluruz. Noel Baba'nın kürküyle Akdeniz'de dolaşması için deli olması gerekir."
Haberin fotoğrafları