kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni yasama yılı yarın başlıyor

Yeni Haber
TBMM'de yeni yasama yılı yarın başlayacak. Yasama yılının başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel gündemle toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak.

22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinden sonra oluşan 23. Dönem Parlamentosu, milletvekillerinin 4 Ağustos tarihinde düzenlenen yemin töreninden sonra çalışmalarına başlamıştı. Yemin töreninden sonra ilk iş olarak Cumhurbaşkanı seçim turlarını tamamlayan Meclis, 3 Eylül Pazartesi günü AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 60. Hükümetin programı üzerindeki görüşmeleri gerçekleştirmişti. Meclis, 5 Eylül Çarşamba günü yapılan güvenoylamasının ardından tatile girmişti.

Yarın TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. TBMM Genel Kurulu, özel gündemle Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00'te toplanacak. Genel Kurul'da İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak. Gül'ün konuşmasının ardından oturum sona erecek. TBMM Başkanı Toptan, saat 19.00'da yasama yılının açılışı dolayısıyla bir resepsiyon verecek.

Meclis'in resmi açılışın ardından Ramazan Bayramı sonrasına kadar çalışmaması gündemde. Ancak bu konuda kesin bir karar alınmış değil. Bayrama kadar çalışma kararının alınması durumunda Meclis, bu hafta ve önümüzdeki hafta yapılacak çalışmalarda daha çok tartışmaların yaşanmadığı uluslararası antlaşmalar ele alınacak. Genel Kurul, 15.00-18.00 saatleri arasında çalışacak.

Bayramdan sonra gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşmeye başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nu yoğun bir çalışma temposu bekliyor. Meclis'in ele alacağı önemli düzenlemeler arasında Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortasıyla ilgili düzenleme, Karayolları Trafik Kanunu, pasaport, kat mülkiyeti, kentsel dönüşüm alanları, Türk vatandaşlığı ile ilgili konular yer alıyor. 2008 yılı bütçesi de Meclis'in en önemli gündemlerinden biri olacak.