kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHERY Çinli Chery’nin fiyatları henüz belli değil. İthalat onayıalan Chery, yakın zamanda Türkiye’de yollara çıkacak.

Asyalı markalar boy gösterdi Türkiye ucuz oto cenneti oldu

10.09.2007
Asyalı otomotiv markaları, Türkiye'yi ucuz otomobil cenneti yapacak. Türkiye'ye giren Asyalı otoların satış fiyatları 17 bin 900 YTL'den başlıyor..
Türk otomotiv pazarı, Ortadoğu ve Asyalı markaların gözdesi oldu. Düşük fiyatlarıyla Türk otomobil pazarını gözüne kestiren markaların sayısı hızla artıyor. Geçen yıl pazara giren Hint Tata, Ruz Gaz ve Malezyalı Proton'un ardından, İranlı Samand, Hintli Mahindra ve Çinli Chery de ithalat sorunlarını aşıp Türkiye'ye girdi. Türkiye'de distribütörlük anlaşmaları yapan ve yasal prosedürleri tamamlayan ancak ithalat onayı dış ticaret fazlası engeline takılan bu üç marka, kısa bir süre önce sorunlarını aştı. Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan ithalat için onay alan Hintli Mahindra ve İranlı Samand, Türkiye'de satışa sunuldu. Bayilik çalışmalarına hız veren Çinli Chery de, yakın bir zamanda yollara çıkacak. Hintli Mahindra'nın Türkiye temsilciliğini eski Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu ve Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı İlhan Çetinkaya'nın sahibi olduğu İlçe Grubu yapıyor. Kasım ayında düzenlenecek Ticari Araç Fuarı'nda atağa geçmeyi planlayan Mahindra'nın pick-up modelleri satılıyor. Mahindra 20 bin YTL'den başlayan fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

SAMAND 19 BİN 900 YTL
İran'ın milli otomotiv üreticisi Khodro Company'nin (IKCO) ürettiği Samand'ın Türkiye temsilcisi ise M.Y.S. Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır. İran'da Peugeot otomobillerini üreten IKCO firması tarafından geliştirilen Samand'ın ilk parti araçları yakında Türkiye'de satılmaya başlanacak. Samand'ın LX modeli Türkiye'de 19 bin 900 YTL'den satışa sunulacak. Çinli Chery otomobillerinin Türkiye temsilciliğini ise şu anda Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin Başkanlığını yürüten Yüksel Mermer'in sahip olduğu Mermerler Grubu yapıyor. Mermerler, kısa bir süre içinde Chery'nin satışına başlamayı planlıyor. İlk aşamada bayi çalışmalarına hız veren Mermerler, otomobil fiyatlarıyla ilgili de pazar araştırması yürütüyor. Geçen yıl Türkiye pazarına giriş yapan markalardan Rus Gaz'ın Türkiye temsilciği ise İzmir merkezli Bisan'da. Türkiye'de panelvan ve kamyonetleri satılan Gaz, 23 bin 500 YTL'den başlıyor. Türkiye pazarına ikinci kez giriş yapan Malezyalı Proton'un Türkiye temsilcisi ise Ulu Motor. Proton'un Türkiye'de Waja, Savvy, Gen 2 ve Arena modelleri satılıyor. En ucuz Proton modelinin fiyatı ise 17 bin 900 YTL'den başlıyor.
Haberin fotoğrafları