kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

'Malezya değiliz'
Darbe karşıtlığı eylemleriyle Türkiye'nin gündemine yerleşen Genç Siviller, son günlerde bazı medya organlarında yer alan, "Türkiye Malezya oluyor" söylemleriyle ilgili İstanbul Galatasaray Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde korkmuş kadın figürleri bulunan yaklaşık 30 kişilik grup daha sonra sessizce dağıldı. Demokratik Haklar Platformu üyeleri de Tunceli Hozat'ta jandarmanın açtığı ateş sonucu ölen Bülent Karataş için yine Galatasaray Meydanı'nda "Bülent Karataş'ın katili devlettir" pankartını açınca polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gül'ün konuğu Nazarbayev
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün ilk kez bir cumhurbaşkanı ağırlayacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Gül'ün resmi daveti üzerine Türkiye'ye geliyor. İki cumhurbaşkanı arasında Çankaya Köşkü'nde yapılacak görüşmelerde iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alınacak.

Dışişleri'nden Myanmar uyarısı
Myanmar'da askeri yönetime karşı 10 gündür devam eden gösterilere karşı, ordunun tavrını sertleştirmesi ve kan dökülmesini dünya kaygıyla izliyor. Dışişleri Bakanlığı da protesto gösterilerinin silahlı çatışmaya dönüştüğü Myanmar/Burma'ya gitmemeleri yönünde vatandaşları uyardı.