kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis yeni yasama yılına başlıyor

Yeni Haber
Meclis 1 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Gül'ün saat 15.00'te açış konuşmasıyla yeni yasama yılını başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün seçilmesini protesto eden CHP de dahil tüm siyasi partilerin açılış töreninde hazır bulunmaları ve Gül'ün konuşmasını dinlemeleri beMeclis 1 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Gül'ün saat 15.00'te açış konuşmasıyla yeni yasama yılını başlayacak. kleniyor.

Ancak milletvekili yemin törenine katılmayan Genelkurmay Başkanı Org Yaşar Büyükanıt ile Kuvvet Komutanlarının açılış için Meclise gelip gelmeyecekleri merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda Genelkurmay Başkanları ve Kuvvet Komutanları yeni yasama yılının açılışında hazır bulunuyorlardı.

1 Ekim'de 15.00'te Genel Kuruldaki toplantıdan önce, ilk kez bu yıl komisyon toplantıları yapılacak. İnsan Hakları ve Dışişleri Komisyonlarının Genel Kuruldan önce toplanmaları bekleniyor.

1 Ekim'de ayrıca TBMM Başkanı Köksal Toptan, geleneksel açılış resepsiyonu verecek. Saat 19.00'daki resepsiyon için beş yıl aradan sonra ilk kez eşli davetiye gönderildi. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eşinin türbanlı olması nedeniyle tepkiler üzerine eşsiz davetiye göndermişti.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül ile Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katılmaları bekleniyor.

ANKA