kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiliz halkı zenginleşti

Yeni Haber
İngiltere'de halkın şahsi servetinin miktarı 1996 yılından 2006 yılına kadar geçen 10 yıllık süre içinde iki katından fazla artıp 6 trilyon 336 milyar sterline ulaştı.

Halifax bankasının yaptığı araştırmaya göre, İngilizlerin zenginleşmesinin en önemli sebebi, artan ev fiyatlarının şahsi servetlerinde yarattığı çoğalma. Banka uzmanları, servet artışının yarısından fazlasının ev fiyatlarındaki astronomik artışa bağlı olduğunu belirtiyor.

Ev fiyatlarının 1996-2006 yılları arasında yüzde 216 oranında arttığına işaret eden uzmanlar, halen 2,7 trilyon sterlin civarında bulunan toplam mortgage borçlarının aynı dönemdeki artışının ise yüzde 163'te kaldığına işaret etti.

Evlerinin değerinin İngiliz halkının şahsi servetinin yüzde 43'ünü oluşturduğunu, bu rakamın 1996 yılında bu oranın sadece yüzde 26 olduğunu da belirten uzmanlar, diğer emlakın da değer kazandığını, ancak bu değer artışının ev fiyatlarını yakalayamadığını ifade etti.

Bu arada İngiliz halkının 1996 yılından bu yana yaptığı nakit birikimin de arttığı, hisse senedi ve diğer yatırım türlerinde de artış meydana geldiğini belirten Halifax uzmanları, bütün bu birikimlerin miktarının da 3 trilyon 634 milyar sterlin civarında bulunduğunu kaydetti. İngiliz halkının emlakla bağlantısı bulunmayan nakit ve benzeri yatırımlarının, şahsi servetleri içindeki payının yüzde 57 olduğu kaydedildi.

AA