kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maldivler'de acil yardım çağrısı

Yeni Haber
Maldivler'in başkenti Male'de bir cami yakınındaki patlamaya bombanın neden olduğu ve 12 yabancı turistin yaralandığı bildirildi.

Yerel medyaya ve görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, başkente gelen tur gruplarının mola verdiği Sultan Parkı'nın girişindeki caminin yakınlarında meydana gelen patlamada, 2 Japon ile 8 Çinli yaralandı. Yerel medya, saldırıda cep telefonuyla infilak ettirilen el yapımı bir bomba kullanıldığını aktardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da, saldırıya bombanın yol açtığını ve yaralılar arasında 2 İngiliz olduğunu açıkladı.

Hükümet sözcüsü Muhammed Şerif ise bombalı saldırıda yaralananların 2'sinin İngiliz, 2'sinin Japon, 6'sının Çinli olduğunu, ikisinin uyruğunun bilinmediğini ve yaralılardan bazılarının ağır yanıklar taşıdığını söyledi.

Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını belirten Şerif, İnterpol ile ABD ve Hindistan'dan yardım isteyeceklerini bildirdi.

Şerif, "Maldivler'de daha önce böyle bir şey olmadı. Durumu çok ciddiye alıyoruz, çünkü turizm bizim hayat damarımız" diye konuştu. Şerif, saldırı sırasında iftar vakti için gelenler dahil parkın kalabalık olduğunu belirtti.

(AA)