kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sütlüce'ye Kazak alışveriş merkezi

Hacer GEMİCİ / EKONOMİ
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'da Kazaklarla ortak olan Ali Rıza Yılmaz İnşaat Grubu bu kez de Kazak bir grupla Sütlüce'de alışveriş merkezi kuruyor. 35 milyon Euro'ya mal olacak merkezin yanında rezidans da yapılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sütlüce'ye Kazak alışveriş merkezi
İstanbul Sütlüce'deki kongre merkezinin tamamlanması için çalışmalar hızlandırılırken bölgede yeni projeler yükselmeye başladı. Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'u kuran ardından da yüzde 70'ini Kazakistan'ın milli şirketi KazMunayGas'a satan Ali Rıza Yılmaz İnşaat Grubu (ARY) bu grubun bulduğu başka bir Kazak Grup ile Sütlüce'de alışveriş merkezi ve rezidans projesini başlattı. Toplam 80 bin metrekare inşaat alanı olacak olan projede Kazakların payı yüzde 49 düzeyinde olacak. 32 dükkanın bulunacağı alışveriş merkezi yaklaşık 35 milyon Euro'ya mal olacak.

RAMADA İLE OTEL PROJESİ
Grubun işletmesini yaptığı Fındıkzade'deki Ramada Old City'in Genel Müdürü Mustafa Bol, Sütlüce'ye başka şirketlerin de ilgi gösterdiğini belirterek, "Benim tahminlerime göre 5 yıl içinde o bölgeye 150-200 milyon Euro'luk yatırım yapılacak. Kör bir nokta olarak görülmesine karşı İstanbul'un merkezinde bir yer olması dikkat çekiyor. Özellikle Sütlüce Kongre Merkezi'nin tamamlanması ile birlikte burası hareketlenecektir. Biz Ramada Grubu ile orada başka bir otel kurup kuramayacağımız şimdiden konuşmaya başladık" dedi. Sütlüce alışveriş merkezinin yapım çalışmalarının dün itibarıyla başladığını açıklayan Bol, Kazak grubun ismini vermeyerek sadece, "Bodrum Kempinski'yi sattığımız KazMunay- Gas'ın tanıştırdığı bir grup" demekle yetindi.