kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
52 kilometreyi su altından yüzen Namık Ekin son denemesinden de yüz akıyla çıkmanın gururunu yaşıyor. Karadeniz’den dalıp Marmara’dan çıkan Ekin 13.5 saat süren denemesini şöyle anlatıyor: İstedim ki rekorumu benden sonra hiç kimse kıramasın. Onun için kendi sınırlarımı zorladım.

'Rekorumu kimseler kıramasın istedim'

Recai KÖMÜR - SABAH
Emekli SAT komandosu Namık Ekin, Karadeniz'den Marmara'ya suyun 5.5 metre altından 13.5 saatte 52 kilometre yüzerek yeni bir dünya rekoruna imza attı. Ekin yeni rekoru için "Kendi sınırlarımı da zorlayarak hiçbir şey yiyip içmedim. Hakkım olan yüzde 7'lik dinlenme sürelerini kullanmadım. İstedim ki rekorumu benden sonra kimse kıramasın. Bunu kendime ispatladım" dedi. Rekorlarla dolu hayatına önceki gün yeni bir rekor daha katan Namık Ekin, zorlu maratonu bitirdikten sonra kontrol altına alındığı hastanede SABAH'ın sorularını yanıtladı. Daha önceki yıllarda da Boğaz'da kendine ait rekorları bulunan Ekin, son denemesi için "Kendimi denemek, kendimi kendime ispatlamak için böyle bir şeye giriştim" dedi.

BOĞAZ'IN ZORLUĞU
Dünya rekoru için denemelerin genellikle güvenlik, deniz-iklim şartları gibi nedenlerle Katar'da yapıldığına dikkat çeken Namık Ekin, kendi denemesinin "birçok olumsuzluklara rağmen" gerçekleştiğini dile getirdi. Boğaz'da ortalama su sıcaklığının 18-20 derece olması, gün ışığı süresinin kısalığı, Boğaz trafiğinin yoğunluğu, dalış malzemelerinin eksikliği Ekin'i hayli zorlamış. Bütün bunların üstüne yüzde 7'lik dinlenme zamanlarını kullanmamış.