kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bıçak tatlısı

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın. İçine limon suyunu ilave edin. Diğer yanda margarini eritin. İçine sütü ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve unu azar azar ekleyin. Bunu sürekli karıştırarak hamur yapın. Hazırladığınız hamur ılınınca yumurtayı ekleyin ve iyice yoğurun. Ardından hamuru fırın kabına yayıp, elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1 paket margarin

* 2 su bardağı süt

* 3 su bardağı un

* 1 adet yumurta

Şerbeti:

*
500 gr. şeker

* 1.5 su bardağı su

* 1/2 limonun suyu