kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir alışveriş merkezi gezisi

Tülin KERMEN
Bugün benim doğum günüm! Eskiden herkese hediye listesi yapardım, şimdi direkt (hala hediye almamışlara) adres gösteriyorum. Gidenlere gitmeyenlere bir İstinye Park hikayesi anlatıyorum... İstinye Park öyle bir alışveriş merkezi ki... Hatırlarsınız, seneler evvel Akmerkez ilk açıldığında, herkes o kadar markayı bir arada gördüğü için heyecanlanmıştı. İstinye Park'ta da onun gibi çok değişik mağazalar var. Cevahir gibi koccaaaman, Metrocity gibi düz, yani kolay, Kanyon gibi de açık alanı var! Sonuç; sanki hepsini miksere koymuşsun, bu alışveriş merkezi çıkmış ortaya... Birçok yer henüz açılmamış, yollar bitmemiş ama dinlemedim, dağ tepe aştım, gene de gittim İstinye Park'a. Hem de iki gün! Ve aşağıdaki sonuçlara vardım... Giriş katına girer girmez bir broşür alıyorsun, kaybolma diye hangi mağaza nerede gösteriyor. Malum çoook büyük. Cevahir'deki tüm markalar burada. En sevindiklerimden biri Zara Home. Bu katın en popüler yenilerinden biri ise Sephora olacak diye düşünüyorum. Bebe de heyecanla beklediğim bir diğer marka.

PAZAR YERİ HARİKA
Tüm mağazalar geniş, gepgeniş, gezimi çok rahat... En güzel yer Pazar Yeri. O kadar şeker, samimi ve gerçek ki, anlatamam. Balık alıyorsun, şak diye pişiriliyor. Kahve, çay içiyorsun ucuza. Süper bir yer... Pazar'da satılanlar da, gerçek pazar fiyatına... Girişin bir alt katında kitapçı olarak Remzi'yi ararken Kabalcı'yı bulduk. Kabalcı'yı ilk defa bir alışveriş merkezinde görüyorum, sevindim! Bu katta; Pull&Bear, Stradivarius gibi gençlik markaları çoğunlukta. Friis&Co mutlaka gezilmesi gereken bir mağaza. Ardından Inglot... İnanılmaz güzel bir kozmetikçi. Ne renk kalem, far arıyorsan bulmamak imkansız İnglot'ta, olmayan renk yok! Ve çoook uygun fiyata. GAP buradada açılmamışşşş henüz... En revaçta yemek yeri Günaydın kebapçısı, bir de self servis olmasa... En alt katta; dekorasyon, elektronik falan var. Daha oraya ciddi eğilemedim doğrusu.

BABA MARKALAR ÜST KATTA
Ve gelelim yukarıdakilere... Üst katta babalar var, en marka markalar: Dior, Bottega, Dolce&Gabana, Jimmy Choo, Yves Saint Lauren... Alışveriş merkezi gibi değil de, tam sokak gibi yapmışlar. Avrupa, hatta NewYork gibi. Söylenecek laf yok. Bence en şık mağaza Louis Vuitton. Mükemmel. En şık şeylerse Paul Smith'te var. En üst katta, korkmadan girebileceğiniz mağaza Ma &Co'da fiyatlar çook makul gerçekten. Bu katta sadece Masa Lokantası açılmış. İtalyan ağırlıklı yemek veriliyormuş, denemedim ama şık duruyor. House Cafe'nin de dekorasyonu süper! Vesselam İstinye biraz erken açıldı galiba. Yollar, trafik derken yaşlanıyorsun valla. Bana hediye almak için ya da kendiniz için mutlaka gidin İstinye Park'a. Tüm mağazalar açıldığında ancak ısınırsınız tümüne. Enteresan bir yer, bir yanda marka markalar, bir yanda sokak pazarı, bir yanda tüm mağazalar. Alışması kolay, vazgeçmesi zor bir durum.