kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kilolu erkekler tam bedenine göre kıyafet almalı.

Vücut tipinize göre giyinin

ESRA ÇORUH
Vücut ölçülerine göre giyinmeye, kadınlar kadar erkeklerin de dikkat etmesi gerek. İşte erkekler için vücut tipine uygun giyinmenin, kuralları..
1- Kısa boylu ve toplucayım... Nasıl giyinmeliyim ve en önemlisi neleri giymemeliyim? (Turgay T. - Ankara)

- Sizin vücut tipinizdekiler için en önemli kural, enine çizgililerden uzak durmaktır. Enine çizgili giysiler sizi daha da geniş göstereceğinden, kesinlikle giymemeniz gerekir. Aynı zamanda diagonal çizgilileri de tavsiye etmiyoruz. Ama boyuna çizgililer sizi daha ince gösterir. Hem gömleklerde hem de takımlarda tercih edebilirsiniz. İnce çizgili gömlekleri koyu renk pantolon ve jean'lerle tamamlayabilirsiniz. Ceketlere gelince, arkadan iki yırtmaçlı olan modelleri kesinlikle almayın. Çünkü ceketinizin, basen ve kalçanızı kapatması önemli bir kriter. Bir başka dikkat etmeniz gereken kural da, üzerinize uygun ölçüde olan kıyafetleri tercih etmeniz. Üzerinize bol olan kıyafetler sizi daha da kilolu gösterecektir. Ne çok dar ne de çok bol kıyafetler tercih edin. Kesinlikle boğazlı kazaklar giymekten kaçının. V yaka trikolar tam size göre. Renkleriniz de siyah, lacivert, kahverengi, füme gibi renkler olmalı. Fazla desenden de her zaman kaçının. Son olarak, size önerimiz kemer kullanmanız. Kemer, vücudu böleceği için daha ince görüneceksiniz. Ancak kemeri fazla sıkarak, göbeğinizin sarkmasına neden olmayın.

2- Kısa boylu olduğum için kıyafet seçiminde zorlanıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var. Neler giymeli, neler giymemeliyim? (Bahadır T. / Ankara)

-Sizin en çok üzerinde durmanız gereken kriterlerden biri ayakkabı seçimi. Ayakkabınızın sıfır tabanlı modeller olmamasına dikkat edin. Topuklu olan kösele tabanlı modelleri tercih edin. Sizin için en akıllı seçimlerden biri, takım elbiseyle giyilen klasik botlar olacaktır. Aynı zamanda bu botları jean'lerle de tamamlayabilirsiniz. Büyük desenlerden kaçınmanız gerekiyor. Onun yerine küçük desenleri ya da siyah-beyaz grafik desenleri tercih edin. Gömleklerinizle de ince kravat takmanızı öneriyoruz. Pantolonda da yüksek belli modelleri seçmemeniz gerek. Çok bol pantolonlar da sizi daha kısa ve kilolu gösterecektir.

3- Ben 28 yaşımdayım, Boyum 1.93, kilom 76. Genelde spor giyinirim, ama artık daha ağır giyinmek istiyorum. Ancak kilomun boyuma oranla düşük olmasından dolayı elbise seçiminde çok zorlanıyorum. Bana tavsiyeniz nedir? (Altan Y. - Erzurum)

- Boyuna çizgililerden uzak durun. Kalın, enine çizgili gömlekler ya da tişörtler sizin için en uygun seçim olur. Baştan aşağıya tek renk giyinmek, sizi daha da ince göstereceği için bundan da kaçının. Gömleğinizin vücudunuza oturan kalıpta bir model olmasına özen gösterin. Yuvarlak burunlu ayakkabılar, çok uzun boyluları proporsiyonları hatalıymış gibi gösterir. İş ayakkabılarında seçiminizi kare kesimli modellerden yana yapın. Sizin giymemeniz gereken bir başka kıyafet de, dar jean'ler. Düz kesimli modeller size daha uygun olacaktır. Beyaz, bej, krem gibi açık renk tonları tercih edin.
Haberin fotoğrafları