kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Reese Witherspoon - Olivier Theyskens For Nina Ricci: Tasarımcı Olivier Theyskens’in Nina Ricci markası için yaptığı yeni koleksiyon, hemen Witherspoon’un üzerinde görüntülendi. Böyle olunca da, tasarımcının şansı bir anda açılmış oldu.

Bedava elbise baldan tatlı

Esra ÇORUH
Her davette farklı kıyafetler içinde gördüğümüz Hollywood yıldızlarının en yakın arkadaşları, tasarımcılar. Her sezon yeni koleksiyonlarını ünlülere gönderen tasarımcılar, bu sayede yok satıyorlar..
Hollywood yıldızlarının gardıroplarına imrenmemek elde değil. Her davette en iyi markalar içinde karşımıza çıkıyorlar. Örneğin, Lindsay Lohan, günlük hayatında alışverişe çıkarken bile baştan aşağı Chanel giyiyor. Özel davetlerde ise Balenciaga'nın gece elbisesini, Christian Louboutin'in son model ayakkabılarını tercih ediyor. Hatta bu kıyafetleri mağazalarda bulmak bile imkânsız. Peki ünlüler bu giysilere, nasıl bu kadar çabuk sahip olabiliyor? Aslında cevabı çok kolay... Tasarımcılar yeni gelen tüm koleksiyonları ünlülere yolluyor. Eğer A plus listesinde bir yıldızsanız, bu kıyafetler size tasarımcıdan ufak bir hediye olarak kalıyor! Ya da tasarımcı sadece size özel bir giysi de yapabiliyor. Angelina Jolie'nin gardırobunun çoğu St. John markasına ait. Marka ile üç senelik reklam anlaşması yapan Jolie, buradan yılda hem 12 milyon dolar kazanıyor hem de hiç para ödemeden markanın kıyafetleriyle davetlerde boy gösteriyor. Jolie'nin ikinci el mağazalardan aldığı kıyafetler de çok meşhur. Örneğin, Los Angeles'tan 26 dolara aldığı elbiseyle New York'ta bir film prömiyerine katılmıştı. Tabii kimse, aktrisin gardırobundaki binlerce dolarlık elbiselerden biri yerine, böyle bir kıyafet giymesine bir anlam verememişti. Jolie, Cannes Film Festivali'nde de 1950'lerin vintage Pierre Balmain elbisesiyle görüntülenmişti. Mağaza fiyatını saklasa da, Balmain tasarımı bir elbisenin 2 bin dolardan başladığını hatırlatalım. Tasarımcılar, ürünlerini Hollywood yıldızlarının giymesinden ve her yerde o kıyafetlerle görüntülenmesinden çok memnun. Ne de olsa bu, bir satış patlamasına neden oluyor! Çok doğru bir reklam stratejisi olduğu için, tasarımcılar yeni koleksiyonları çıkar çıkmaz bunları sevdikleri sanatçılara gönderip reklamlarını yapıyor. Bu alışverişten yıldızlar da mutlu oluyor elbette. Bedava kıyafet aldıkları gibi, aynı zamanda muhteşem tasarımları giyme şansı yakalayarak göz kamaştırıcı olmayı başarıyorlar...
Haberin fotoğrafları