kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Bakan Yazıcı'dan jet atama

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatın içine düştüğü kötü imajı değiştirmek için atama rüzgârını estirmeye başladı. Bakan Yazıcı, uzun süreden beri sürekli olarak vekaleten sürdürülen Müsteşarlık makamına asaleten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Zararsız'ı atadı. Bakan Yazıcı bu atama ile, Tüzmen döneminden kötü alışkanlık haline gelen vekalet yöntemine son vermek istiyor.
Bakan Yazıcı'ya ilk dakikada gol atmak isteyen vekil bürokratlar, Bakan Yazıcı'nın ihtiyatlı davranması sonucu, büyük bir fiyasko önlendi . MKE nın yurtdışından malını getiren ve Ankara'da ortaya çıkan minübüsü gizemli hale getiren bürokratlar, Bakan Yazıcı'yı yanlış bilgilendi. Bürokratların; 'Bakanımız konu ile ilgili basın açıklaması yapacak' açıklamalarına rağmen, Yazıcı kendisine verilen bilgilerde bir tuhaflık sezdi ve beklenen basın açıklamasını yapmadı. Bakan Yazıcı, hafta sonunda Edirne Valisi Nusret Miroğlu dahil, hiçbir gümrük bürokratına haber vermeden Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ani bir inceleme yaptı ve dönüşünde konu ile ilgili hem Gümrük Teftiş Kurulu, hem de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na inceleme talimatı verdi.
Gümrüklerde gözler, Bakan Yazıcı'nın titizlikle hazırlık yaptığı üst düzey diğer atamalar ile, Müsteşar Vekili Bülent Ertem'in masasında Bakan'a sunulmadan bekletilen ve önemli bazı olayları gün yüzüne çıkaracak bazı soruşturma taleplerine çevrilmiş durumda.