kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Deniz kızı' kredisi

Yeni Haber
Denizbank ile Kayseri Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği arasında imzalanan 'Deniz Kızı' projesi kapsamında, hayvan yetiştiricilerine bir yılı ödemesiz, düşük faizli kredi imkanı sağlanacak.

Proje, Denizbank Bölge Müdürü Burak Bozkaya ile 18 bin damızlığa sahip 530 besicinin üye olduğu Kayseri Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Günay Çakı arasında imzalandı.

'Deniz Kızı' adı verilen proje ile 5 sağmal ineği bulunan Birlik üyelerine, sağmal ineği kadar damızlık düve alımı için 1 yılı ödemesiz, 48 ay vadeli düve bedelinin tamamı veriliyor. Taksitleri üç ayda bir ödenecek olan kredinin aylık faiz oranı ise yüzde 1.85 olarak açıklandı.

Denizbank Bölge Müdürü Burak Bozkaya, banka olarak son 5 yıldır çiftçiye verdikleri desteğin artarak devam ettiğini açıkladı. Bozkaya, "Bu protokol ile Türkiye'de hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Birlik üyelerine yem ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaları için üretici kartı verilecektir" dedi.

Kayseri Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı da, 18 bin damızlığı bulunan 530 üyelerinin, özellikle yem fiyatlarının artışından zor durumda olduklarını bildirdi. Çakı, hayvan yemi tonunun16 binden 26 bin YTL'ye çıktığına dikkat çekerek, "Sütün litresi 530'dan 625'e çıktı. Soğutulmuş sütün litresi ise 540. Yemdeki bu artışın nedeni küresel ısınma. Küresel ısınma tarımı yüzde 35 olumsuz etkiledi" diye konuştu.


AA