kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta 4 terörist öldürüldü

Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlarda, örgüte ağır darbeler vurulmaya devam ediyor. Şırnak'ta 4 terörist öldürülürken; 1 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına teröristlerce ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Terör örgütündeki çözülmeler devam ederken; kaçan bir terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında ise, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 5 ayrı sığınakta; bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 3 adet el bombası, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 500 gram A-4 patlayıcı madde, 140 adet Biksi makineli tüfek mermisi, bir adet tuzaklanmış el bombası, çeşitli gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki ayrı sığınakta; 94 adet Biksi makineli tüfek mermisi ile çeşitli gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Mardin'in Derik ilçesi dağlık arazi kesiminde ise güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta; 3 kilogram Amonyum Nitrat ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nın terörle mücadele raporuna göre güvenlik güçleri, 20-27 Eylül tarihleri arasında 18 terörist ölü, 2 terörist sağ ve 5 terörist teslim olmak üzere toplam 25 teröristi etkisiz hale getirirken; Eylül ayının genelinde ise, 32 terörist ölü, 11 terörist sağ ve 9 terörist teslim olmak üzere toplam 56 teröristi etkisiz hale getirdi.

CHA