kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümetin masası kalabalık

ONAY BEKLEYENLER
3.5 milyar dolar kapıda

PETKİM

5 Temmuz 2007'de yapılan nihaipazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolarlaTransCentralAsia PetrochemicalHolding Ortak Girişim Grubu verdi.Son kararı ÖYK verecek.

TCDD İZMİR LİMANI
3 Mayıs 2007'deki ihalede en yüksekteklif 1 milyar 275 milyon dolarlaGlobal-Hutchison-Ege İhracatçılarBirlikleri Liman Hizmetleri tarafındanverildi. Özelleştirme YüksekKurulu'nun kararı bekleniyor.

TCDD DERİNCE LİMANI
36 yıl süre ile işletme hakkınınverilmesi yönündeki 12 Eylül2007'de yapılan ihalede enyüksek teklifi 195.2 milyondolarla Türkerler Ortak Girişim Grubu verdi.

SATILACAKLAR
Köprüler ve otoyollar sırada


TEDAŞ
Tedaş'ın 20 elektrik dağıtım şirketi tek teksatılacak. Geçen yıl Başkent Elektrik, Sakarya Elektrik ve İstanbul Anadolu yakası ElektrikDağıtım AŞ'nın satışı son anda durdurulmuştu.

TEKEL SİGARA
İhale için tarih belirlenmedi. Maliye Bakanı KemalUnakıtan ekim ayında ihaleye çıkması beklenenTekel'in sigara bölümü için road show programına katılmak üzere İngiltere'ye gitti.

KÖPRÜ VE OTOYOL
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, ile baştaEdirne-İstanbul-Ankara olmak üzere otoyollar 2008yılı sonuna kadar özelleştirilecek.

MİLLİ PİYANGO
Satış sürecinin 2008'de başlaması bekleniyor. Talih kuşunun lisans hakkı satılacak.

HALK BANKASI
Halk Bankası'nın blok mu yoksa halk arzyöntemiyle mi satılacağı konusundadanışman belirlenmesi söz konusu.