kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Emniyet çipli pasaport için Malezya’yı örnek seçti

Yeni Haber
CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni pasaportların üzerine çip takılması ve barkod sistemine geçilmesi konusunda araştırma yapmak üzere Malezya'ya bir ekip gönderdiğini söyledi.

CHP'li Çerçioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanması isteğiyle verdiği soru önergesinde, "Bu konuda başka ülkeler varken neden Malezya tercih edilmiştir? Pasaportlara uygulanacak çip konusunda Malezya'dan bir şirketle anlaşma yapılmış mıdır" diye sordu.

Çerçioğlu, araştırma gezisi için Genel Müdürlükten kaç kişinin Malezya'ya gittiğinin da Bakan tarafından açıklanmasını istedi.

Çerçioğlu, "Uzun zamandır tartışılan pasaport değişiminin hala yapılmamasının nedeni nedir? Sahtesinin rahatça yapılabileceği sürekli konuşulmasına rağmen, hala pasaportların hantal bir yapı olarak cep defteri büyüklüğünde tutulması çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışıyor mu?" dedi.

Çerçioğlu, AB üyesi ülkelerde bir pasaportun ortala ücretinin 35 Euro olmasına karşılık, neden hala Türkiye'de bu rakamın 100 Euro'ya kadar çıktığını sorarak, bu fiyatın aşağı çekilmesinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.

(ANKA)