kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alman Marco'ya 5.duruşmada da tahliye çıkmadı

Yeni Haber
Antalya'da tatil yaparken 13 yaşındaki İngiliz kız Charlotte M.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki Alman genç Marco W.'ye bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yine tahliye kararı çıkmadı. Duruşma 26 Ekim 2007 tarihine ertelendi.

Duruşmaya Alman gencin annesi Martina ve babası Ralf Jahns W, avukatları Ahmet Ünal Ersoy, Şükrü Enhoş ve Mehmet İplikçioğlu ile Alman avukatlar ile İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan katıldı.

Alman genç Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden zırhlı nakil araç ile erken saatlerde Antalya Adliyesi'ne getirildi. 11 Nisan 2007 tarihinden itibaren cezaevinde bulunan Marco W.'nin duruşması 45 dakika sürdü.

Duruşmada Marco'nun avukatı Ahmet Ünal Ersoy, müvekkilinin kefaletle veya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

İngiliz kız Charlotte'nin avukatı Ömer Aycan ise Manchester Üniversitesi Çocuk Hastanesi Cinsel Saldırı Yardım Merkezi'nde müvekkilinin ve ablası Rebecca'nın psikolojik tedavisinin sürdüğünü, talep edilen cezanın ağırlaştırılması gerektiğini istedi.

Mahkeme Başkanı Abdullah Yıldız, Marco'ya bir isteğinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Marco W., "Astım rahatsızlığım var ve vücudumda kaşıntılar başladı. Sürekli kaşınıyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Charlotte'ın dün İngiltere'de verdiği ifadenin mahkemeye ulaşmasının beklenmesine ve Marco W.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

Duruşmadan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan İngiliz kız Charlotte'nin avukatı Ömer Aycan, Marco'nun cinsel tacizde bulunduğunu kendisinin de kabul ettiğini söyledi.

Alman gencin cinsel taciz olayından dolayı 3 yıl ceza alacağını düşünen Aycan, duruşma ile ilgili medyaya yansıyan yanlış haberlerin olduğunu ve bununda müvekkilini psikolojik olarak etkilediğini söyledi.

Aycan, müvekkilinin ifadesini dün alındığını ve İngiliz mahkemesine sunulduğunun söyledi.

Müvekkilinin ifadesinde tecavüz olayının mağduru olduğunu ifade ettiğini anlatan Aycan, Charlotte'nin bundan dolayı sanığın cezalandırılmasını istediğini belirtti.

Müvekkilinin vermiş olduğu ifadelerin kendilerine ulaşması halinde en kısa sürede mahkemeye ibraz edeceklerini aktaran Aycan, "Marco'nun avukatları bugün mahkemenin cinsel tacizden dolayı cezalandırmaya gitmesini ve sanığın yaşının küçük olmasından dolayı tahliye olması gerektiğini bildirdiler. Biz tanık tarafının kabul ettiği cinsel taciz olayını tacizden değil, ırza geçmeden dolayı cezalandırılmasını istedik. Bu yönde beyan verdik. Bundan sonra yargının vereceği kararı bekleyeceğiz. Bunun yanında iddia edildiği gibi duruşmayı uzatma niyetimiz yok aksine kararın biran önce verilmesi için duruşmayı hızlandırmaya çalışıyoruz. Çünkü ne kadar çabuk karar verilirse müvekkilimin durumu o kadar iyi olacaktır." dedi.

Marco W.'nin avukatı Mehmet İplikçioğlu ise Alman ailenin ülkesindeki Alman avukatlarınca Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdikleri bilirkişi olma talebine ilişkin dilekçenin reddedildiğini söyledi.

İplikçioğlu, Alman avukatlarının bu başvurusunun Türk hukuk sistemine uygun olmadığını kaydetti. Duruşmayı çok sayıda Alman gazeteci ve televizyoncu da yakından takip etti.

Alman genç cezaevi aracı ile adliyeye getirilirken adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın basına kapalı olmasından dolayı gazeteciler adliye binasının 100 metre dışında tutuldu.

Adliyenin dışında bulunan kaldırım üzerinden görüntü çekmeye çalışan basın mensupları Çevik Kuvvet tarafından uzaklaştırıldı.